Протестиращи скочиха срещу строителни ограждения

Строителни ограждения взривиха поредно напрежение във варненския квартал "Чайка". Протестиращи събориха и изпочупиха част от тях, което наложи намесата на полиция. Жители от блок 68 скочиха недоволни заради това, че на терена отсреща, който според тях е зелена градинка и спортно игрище, ще се строи 18-етажна сграда. Те припомниха, че в считания за най-образцов в миналото квартал има от години насам протести и блокади.

Жителите на "Чайка" имат над 100 жалби срещу строежи в конкретни имоти и срещу приемането на нов подробен устройствен план и водят близо 30 дела във Варненския административен съд. Представител на фирма "Варненска строителна компания" показа договор със собствениците на имота за доставка и поставяне на лека ограда. Не е имало коментар за строеж, беше категоричен той пред протестиращите.

В община Варна не е издавано строително разрешително за въпросния терен, не е имало и искане за това, каза главният архитект на града Виктор Бузев. Според него най-вероятно собствениците на имота са решили да поставят ограждения, за което им дава право ЗУТ, а и според чл.151 режимът е само уведомителен, което са спазили с писмо до районна администрация.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони