Протестите в МВР продължават, въпреки новите заплати От 20 до 50 лева вдигат възнагражденията на служителите

Служителите на МВР продължават с протестите си, въпреки увеличението на заплатите от 1 януари 2018 г. Това стана ясно във вторник след среща на вътрешния министър Валентин Радев със синдикалните организации във ведомството.

За петък е предвиден протест на ГКПП-тата в страната. Униформените ще са пред зоните за контрол на пунктовете и няма да се пречи на трафика. Служителите на МВР продължават да настояват за увеличение на заплатите с 15 процента със задна дата и за нов закона за министерството. “Имат право да протестират. След като има протест, значи има проблем”, каза Валентин Радев. И добави, че на този етап такива били възможностите на държавата. За следващата година бюджетът на МВР за заплати е увеличен с 55 милиона лева. С декемврийските заплати служителите ще вземат и бонус от 480 лева.

Само преди дни бе публикувана за обсъждане проектонаредба за разпределението на 55-те милиона лева. От нея става ясно, че полицаите с най-ниски заплати и тези, които са на улицата ще получат увеличение на възнагражденията със средно между 20 и 50 лева. Някои длъжности обаче ще вземат едва с 10 лева повече. Заплатите на висшите шефове в МВР остават непроменени.

Според синдикалните организации в МВР обаче парите трябва да се разпределят поравно.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.