Протестът на антиглобалисти в Хамбург прерасна в безредици

протест в Хамбург

При сблъсъците бяха ранени десетки полицаи, вкл. говорителят на полицията

Протест на антиглобалисти в Хамбург в навечерието на срещата на Г-20 в прерасна в безредици, при които пострадаха най-малко 76 служители на реда, включително говорителят на полицията, предаде БТВ.

Става дума за леки наранявания, уточниха властите.

Засега е известно за най-малко двама ранени сред протестиращите.

Според различните данни са задържани между петима и 20 души.

https://twitter.com/NastyWomenUK/status/883070249339367425

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Протестиращите радикални антиглобалисти са се разделили на групи, формират отряди в различни части на града и разбиват всичко по пътя си, съобщи местната полиция. Имало е опити за заслепяване с лазер на кръжащия над града полицейски хеликоптер.

Силите за сигурност предупреждават гражданите да не излизат на улицата без необходимост.

Демонстрацията днес беше озаглавена „Добре дошли в Ада“ и в нея участваха около 12 хил. души. Те използваха димки, бомбички и бутилки срещу полицаите, а униформените им отговориха с водни струи и сълзотворен газ.

https://twitter.com/WarriorReports/status/883011939915358208

 

 

 

 

Преди началото на срещата германският канцлер Ангела Меркел определи климата като една от най-важните теми на разговорите и подчерта, че ще защитава не само германските, но и европейските интереси.

Срещата на върха ще подчертае изолацията на САЩ по климатичните въпроси, защото много страни са решени да продължат да работят по Парижкото споразумение за климата, каза тя.

https://twitter.com/AFP/status/883101598179876864

 

 

 

 

 

 

Обсъжданията на климатичните въпроси със САЩ няма да са лесни, след като президентът Тръмп обяви през юни оттегляне от споразумението за борба с глобалното затопляне на планетата, прогнозира германският канцлер. „Ние, разбира се, няма да скрием различията си, а напротив, ще ги посочим, защото по някои ключови въпроси има разнобой в мненията“, каза Меркел.

Тя разговаря и с американския президент Доналд Тръмп, като двамата са обсъдили ситуацията със Северна Корея, положението в Близкия Изток и конфликта в Украйна.

https://twitter.com/NicholsUprising/status/883022412828352513

 

 

 

 

 

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа