Протест в Овча купел срещу неукрепен мост над река Владайска

Част от жителите на "Овча купел" излязоха на протест. Години наред река Владайска подкопава пешеходен мост и близката улица в квартала, като заплашва скоро да ги компрометира, информира БТВ.

От едната страна на реката коритото е укрепено в по-голямата си част, но до блоковете от другата страна липсва опора и брегът се свлича, създавайки опасност за пътя и близките блокове.

Когато реката е по-маловодна се вижда и огромна дупка, която те наричат „хралупа”.

Юлиана Николова, която от години алармира институциите за проблема посочи, че ежедневно вижда как брегът изчезва.

Имало е инцидент - две деца са паднали в реката миналата година заради липсата на ограда. Разминали са се без наранявания. След това живеещите правят подписка с искане за обезопасяване, но получават две опънати ленти.

Екатерина Станкова, главен инженер на район "Овча купел" посочи, че за участъка се предвижда изграждане на улицата, избран е изпълнител и е проведена обществена поръчка. В момента протичат отчуждителни процедури. На въпрос в какви срокове ще започне ремонт, посоченото от нея „в близките години” предизвика смеха на протестиращите.

Тя добави, че предстои и реконструкцията на реката в участъка от ул. „Народен герой” към бул. „Овча купел”,но и това може да започне до половин или една година.

 

Коментари

Задължително поле