Протест и контрапротест срещу забраната на джендър пропагандата в училище

Протести “За” и “Срещу” ветото върху джендър пропагандата в училище ще се проведат в София

Недоволство без краен час

Няколко метра ще делят привърженици и противници на ЛГБТ-промените 

Още от 16,30 ч. центърът на София ще гъмжи от полиция

Протест с агресивна кампания в социалните мрежи се организира срещу промените в Закона за училищното и предучилищното образование. Според поправките се забрани пропагандата на нетрадиционна сексуална ориентация в рамките на учебните заведения.

Утре вечер недоволни ще скандират под прозорците на президентството. Мотото на проявата е “Вето на Закона на омразата”. Целта е да се окаже натиск върху Румен Радев да наложи вето върху поправките, коментират наблюдатели. Във фейсбук майки изригнаха срещу събитието и се обърнаха към държавния глава. Ралица Николова пише: “Г-н, Радев ние родителите смятаме че никой няма право да насажда на нашите деца всичко различно от това на традиционното българско семейство. Смятаме и ви молим да отхвърлите искането на ЛГБТИ организациите понеже ние също имаме право да изкажем нашето недоволство от насаждането и налагането на различни отношения различни от традиционните мъж и жена.”
Друг потребител - Наталия Димитрова разпространява и петиция срещу такова вето: “Като майка на дете, навлизащо в пубертета, съм много радостна от Закона за забрана на ЛГБТИ пропаганда в училищата. Подкрепям го и съм против отмяната му. В коментар има връзка към петиция в подкрепа на закона”, която вече е подписана от около 2000 души под надслов “Образование без ЛГБТИ пропаганда”.

В отговор на натиска за вето, вносителят на промените Костадин Костадинов от “Възраждане” обяви: “Аз ще изляза също в четвъртък, също в 18.30 ч., само че на триъгълника пред бившия Партиен дом. Ще изляза сам, като гражданин, мъж и баща! Няма да правя партиен протест, защото в тази битка за защита на нормалността нямаме право да се делим. Който мисли като мен, е добре дошъл до мен!”

Тъй като се очакват съмишленици на Костадинов, от СДВР съобщиха за “Труд news”, че мерките за сигурност ще бъдат сериозни. Няма да има отцепване на районите от органите на реда, но охраната ще бъде засилена. Полиция ще има по бул. “Мария Луиза”, пл. “Желю Желев”, както и по улиците “Триадица” и “Съборна” в диапазона на мероприятията. В околен кръг ще има разположени мобилни полицейски екипи до края на събитията, които нямат финален час.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България