Доналд Тръмп е поискал изготвянето на доклад относно възможните нарушения на договор от страна на Русия

Кралица Елизабет Втора за пръв път присъства на Лондонската седмица на модата

Уърлпул изтегля над 310 000 потенциално опасни електрически кани

Десетки българи са завлечени с пари от интернет измамник във Великобритания

Парфюмите и шампоаните замърсяват атмосферата повече от автомобилите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 21 февруари 2018

Шофьори без книжка излизат на пътя Разрешават на кандидат-водачите да карат с придружител

Израел ни предлага ракети spike (шип) Противотанковите средства на държавната военна компания RAFAEL са без конкуренция в света

Проф. Плочев: Не знам кой ми е началникът, не се чувствам виновен

Пенсионен фонд на Европарламента е на червено Регистрираният дефицит е от 326 млн. евро, има риск да се наложи данъкоплатците да го покрият

Мъж се барикадира в къща в тополовградското село Орешник

В Южна Франция бяха арестувани трима души, заподозрени в съучастие в атентатите в Каталуния през август 2017 г.

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 21 февруари 2018 г.

Цветан Цветанов: С „Обединени патриоти“ сме единодушни за оставката на Валери Жаблянов

Чавдар Златев е новият член на УС на Fibank

Протест пред общината намали имотния данък в Сливен

Снимки: Росица Николова

Редовното заседание на общинския съвет в Сливен предизвика граждански протест. 150-200 души, предимно от третата възраст, се събраха пред общината преди началото на заседанието с плакати в ръце.

Поводът са предложените промени в размера на имотния данък и таксата за смет, на някои цени за синята зона, въвеждането на нови гробищни такси, исканата ликвидация на общинския кожен център и прехвърлянето му към областната болница. Организатори на протеста бяха сдружение “Активен гражданин” и Обединените патриоти – НФСБ и ВМРО. Кметът Стефан Радев излезе и се опита да говори пред протестиращите, но те го освиркаха. След това изпяха “Вятър ечи, Балкан стене” и влязоха в заседателната зала.
Предложението на кмета Стефан Радев бе имотният данък от 3,2 промила да се намали с 0,15 за жилищните и 0,05 промила за нежилищните имоти, като за сметка на това се увеличи таксата за боклуци. Иван Петров от местната коалиция “Съюз за Сливен” посочи, че Сливенската община е единствената в страната с толкова висок данък сгради и предложи ставката да бъде намалена по-сериозно – от 3,2 на 2,7 промила. Опозицията от БСП бе на същото мнение.

“Плъзгаме се към популистко говорене. Като казваме, че данък сгради е най-висок, не казваме, че такса смет е най-ниската” – отвърна от своя страна кметът. Лицето на протестиращите – Георги Божев, бивш стопански ръководител, взе думата и заяви от трибуната: “Сливен и Силистра са сред най-бедните общини. В Силистра няма данък повече от 1 промил. Над 2 промила в България няма!”. В крайна сметка при гласуването имотният данък падна на 2,7 промила с 23 гласа “за” и 15 “против” и “въздържали се”.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете