Обявиха грипна епидемия и в Пазарджик

Арестуваха рецидивист обрал кафе автомат в болницата в Търново Апашът е рекордьор с 20 криминални и съдебни регистрации

Иззеха над 37,5 тона негодни месни продукти от обекти в Търновско Издирват изчезнал камион с 15 тона развалена риба и рибни продукти

БСП внася промени в Наказателния кодекс относно Истанбулската конвенция Патриотите призовават ГЕРБ да я изтеглят заради редица нарушения

Цацаров разпореди проверка за всички осъдени, които не са прибрани в затвора

Кола помете мъж на пешеходна пътека в Търново Пострадалият е в болница

„Галъп”: Румен Радев е най-популярната политическа фигура в страната

Забавления и големи намаления за Световния ден на снега в ски зона Банско

Ураганен вятър затвори ски зоната в Банско

Борисов: Зелените да знаят, че по-зелено правителство от нашето няма

Борисов: Имаме маса хеликоптери, които може да станат изцяло за Бърза помощ

Бедствено положение в община Смолян заради силен вятър

Парламентът ратифицира Договора за добросъседство с Македония

Снежна буря и катастрофи затрудниха трафика по пътя Варна-Добрич

Снегонавявания затвориха пътни участъци в община Казанлък

Професии за бъдещето във ВСУ „Черноризец Храбър“

Постиженията на студентите са най-доброто отражение на високото качество на подготовка

Специалности като „Дигитална икономика“, „Профайлъринг“ и „Интелигентни системи за сигурност“ попълниха портфолиото на най-голямото българско частно висше училище – Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“. Кампанията по прием за следващата учебна година стартира под мотото „Професии за бъдещето“. Силен акцент в нея са и двете бакалавърски програми – „Международен бизнес“ и „Финанси“, които се реализират в партньорство с Норвежкото бизнес училище. Обучението в тях е изцяло на английски език с възможност за обучение в Норвегия в четвърти курс и две дипломи за успешно завършилите. Качеството на обучение привлича вниманието на кандидат-студентите при избора им на традиционно силните специалности като „Психология“, „Право“, „Архитектура“, „Строителство“, „Моден дизайн“ и „Информатика“. От новата учебна година ВСУ дава шанс за успешна реализация и на спортистите чрез профила „Спортен мениджмънт“ в специалност „Бизнес администрация и мениджмънт“.

Постиженията на студентите са най-доброто отражение на високото качество на подготовка, гарантирано от иновативните подходи в обучението. Бъдещи архитекти от ВСУ спечелиха националния етап на състезанието „Изовер – мултикомфортна къща“, а техни колеги станаха финалисти в Международната университетска надпревара на Кonica Minolta в Берлин. Традиционни са успехите на възпитаниците от специалност „Право“ в състезания по решаване на казуси и на изучаващите „Моден дизайн“ – в Софийската седмица на модата. Чрез студентската лаборатория „Варна – град за хората“ младежи от ВСУ подпомагат и естетизацията на градската среда. Друга иновация е Академичният акселератор, чиято цел е да се стимулират студенти и ученици, които желаят да създадат в региона собствени фирми в направленията Mobility, HealthТech, Security и да дадат своя принос за развитие на регионалната икономика. Силен старт на акселератора бе даден на среща със 7 ментори от Силициевата долина в САЩ на 27 април. „Впечатлен съм от изключително високото ниво на обучение и предприемаческа култура“, сподели един от предприемачите – Майкъл Марвин.

Дистанционното обучение е все по-предпочитано от младите хора заради конкурентните му предимства – осигурява непрекъснат достъп до образователните ресурси, възможност за индивидуално и ускорено обучение, разсрочено плащане на семестриални такси, използване на всички онлайн платформи на университета, участие в програмите за академичен обмен и виртуално включване в изследователски и приложни проекти. Присъствието в университета на мотивирани, амбициозни и мислещи млади хора гарантира и популярната стипендиантска програма „Аз ще уча и ще успея в България“. Тя дава шанс на отличници от гимназиите чрез есе по темата да получат 100% безплатно обучение в първи курс. Като място за изява на свободния дух и подкрепа на смелите идеи за четвърт век ВСУ е подпомогнал изграждането на над 35 000 специалисти в различни области. В момента във висшето училище се обучават над 10 000 студенти от 26 държави в повече от 100 бакалавърски, магистърски и докторски програми. „С избора си да се присъедините към нашето академично семейство Вие инвестирате във Вашето европейско бъдеще, градите Вашата кариера, Вашия личен успех. Мисията ни е да бъдем ориентирани към Вашата професионална и личностна реализация. Имате моето доверие и съпричастност към Вашето бъдеще!“, заяви президентът на ВСУ проф. д.ик.н. Анна Недялкова.

Повече информация за специалностите и възможностите за кандидатстване ще откриете на: http//ksp.vfu.bg/

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.