Професии за бъдещето във ВСУ „Черноризец Храбър“

Постиженията на студентите са най-доброто отражение на високото качество на подготовка

Специалности като "Дигитална икономика", "Профайлъринг" и "Интелигентни системи за сигурност" попълниха портфолиото на най-голямото българско частно висше училище - Варненския свободен университет "Черноризец Храбър". Кампанията по прием за следващата учебна година стартира под мотото "Професии за бъдещето". Силен акцент в нея са и двете бакалавърски програми - "Международен бизнес" и "Финанси", които се реализират в партньорство с Норвежкото бизнес училище. Обучението в тях е изцяло на английски език с възможност за обучение в Норвегия в четвърти курс и две дипломи за успешно завършилите. Качеството на обучение привлича вниманието на кандидат-студентите при избора им на традиционно силните специалности като "Психология", "Право", "Архитектура", "Строителство", "Моден дизайн" и "Информатика". От новата учебна година ВСУ дава шанс за успешна реализация и на спортистите чрез профила "Спортен мениджмънт" в специалност "Бизнес администрация и мениджмънт".

Постиженията на студентите са най-доброто отражение на високото качество на подготовка, гарантирано от иновативните подходи в обучението. Бъдещи архитекти от ВСУ спечелиха националния етап на състезанието "Изовер - мултикомфортна къща", а техни колеги станаха финалисти в Международната университетска надпревара на Кonica Minolta в Берлин. Традиционни са успехите на възпитаниците от специалност "Право" в състезания по решаване на казуси и на изучаващите "Моден дизайн" - в Софийската седмица на модата. Чрез студентската лаборатория "Варна - град за хората" младежи от ВСУ подпомагат и естетизацията на градската среда. Друга иновация е Академичният акселератор, чиято цел е да се стимулират студенти и ученици, които желаят да създадат в региона собствени фирми в направленията Mobility, HealthТech, Security и да дадат своя принос за развитие на регионалната икономика. Силен старт на акселератора бе даден на среща със 7 ментори от Силициевата долина в САЩ на 27 април. "Впечатлен съм от изключително високото ниво на обучение и предприемаческа култура", сподели един от предприемачите - Майкъл Марвин.

Дистанционното обучение е все по-предпочитано от младите хора заради конкурентните му предимства – осигурява непрекъснат достъп до образователните ресурси, възможност за индивидуално и ускорено обучение, разсрочено плащане на семестриални такси, използване на всички онлайн платформи на университета, участие в програмите за академичен обмен и виртуално включване в изследователски и приложни проекти. Присъствието в университета на мотивирани, амбициозни и мислещи млади хора гарантира и популярната стипендиантска програма "Аз ще уча и ще успея в България". Тя дава шанс на отличници от гимназиите чрез есе по темата да получат 100% безплатно обучение в първи курс. Като място за изява на свободния дух и подкрепа на смелите идеи за четвърт век ВСУ е подпомогнал изграждането на над 35 000 специалисти в различни области. В момента във висшето училище се обучават над 10 000 студенти от 26 държави в повече от 100 бакалавърски, магистърски и докторски програми. "С избора си да се присъедините към нашето академично семейство Вие инвестирате във Вашето европейско бъдеще, градите Вашата кариера, Вашия личен успех. Мисията ни е да бъдем ориентирани към Вашата професионална и личностна реализация. Имате моето доверие и съпричастност към Вашето бъдеще!", заяви президентът на ВСУ проф. д.ик.н. Анна Недялкова.

Повече информация за специалностите и възможностите за кандидатстване ще откриете на: http//ksp.vfu.bg/

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Образование