На 19 септември 2019 да почерпят

Вижте кой дойде на откриването на фотоизложбата на Мартин Кейниг (СНИМКИ) Американският фотограф е човекът, който показва на света Валя Балканска и песента „Излел е Делю хайдутин”

Сухи треви и храсти горят край Костинброд

Полицията задържа мъжа, заплашил, че ще взриви мост в Киев

„Дубльор за Ада” пътува към Лондон

Нетаняху пред поражение на вота (ИНФОГРАФИКА)

Овладян е пожарът край летище София

Десислава Атанасова: Съкратеното съдебно следствие ще бъде отменено

Данък „телевизор” влиза в парламента По закон се плаща на електромер - по 3,36 лв. месечно за частни лица и по 14 лв. за фирми

Облагане на заеми между свързани лица

Нетаняху отмени участието си в Общото събрание на ООН заради политическата обстановка в Израел след изборите

Адвокати не харесвали Гешев, ах

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 19 септември 2019

Идва суха и топла есен Чака ни Коледа без сняг

Убийците без право за намаляване на присъдата

Професии за бъдещето във ВСУ „Черноризец Храбър“

Постиженията на студентите са най-доброто отражение на високото качество на подготовка

Специалности като „Дигитална икономика“, „Профайлъринг“ и „Интелигентни системи за сигурност“ попълниха портфолиото на най-голямото българско частно висше училище – Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“. Кампанията по прием за следващата учебна година стартира под мотото „Професии за бъдещето“. Силен акцент в нея са и двете бакалавърски програми – „Международен бизнес“ и „Финанси“, които се реализират в партньорство с Норвежкото бизнес училище. Обучението в тях е изцяло на английски език с възможност за обучение в Норвегия в четвърти курс и две дипломи за успешно завършилите. Качеството на обучение привлича вниманието на кандидат-студентите при избора им на традиционно силните специалности като „Психология“, „Право“, „Архитектура“, „Строителство“, „Моден дизайн“ и „Информатика“. От новата учебна година ВСУ дава шанс за успешна реализация и на спортистите чрез профила „Спортен мениджмънт“ в специалност „Бизнес администрация и мениджмънт“.

Постиженията на студентите са най-доброто отражение на високото качество на подготовка, гарантирано от иновативните подходи в обучението. Бъдещи архитекти от ВСУ спечелиха националния етап на състезанието „Изовер – мултикомфортна къща“, а техни колеги станаха финалисти в Международната университетска надпревара на Кonica Minolta в Берлин. Традиционни са успехите на възпитаниците от специалност „Право“ в състезания по решаване на казуси и на изучаващите „Моден дизайн“ – в Софийската седмица на модата. Чрез студентската лаборатория „Варна – град за хората“ младежи от ВСУ подпомагат и естетизацията на градската среда. Друга иновация е Академичният акселератор, чиято цел е да се стимулират студенти и ученици, които желаят да създадат в региона собствени фирми в направленията Mobility, HealthТech, Security и да дадат своя принос за развитие на регионалната икономика. Силен старт на акселератора бе даден на среща със 7 ментори от Силициевата долина в САЩ на 27 април. „Впечатлен съм от изключително високото ниво на обучение и предприемаческа култура“, сподели един от предприемачите – Майкъл Марвин.

Дистанционното обучение е все по-предпочитано от младите хора заради конкурентните му предимства – осигурява непрекъснат достъп до образователните ресурси, възможност за индивидуално и ускорено обучение, разсрочено плащане на семестриални такси, използване на всички онлайн платформи на университета, участие в програмите за академичен обмен и виртуално включване в изследователски и приложни проекти. Присъствието в университета на мотивирани, амбициозни и мислещи млади хора гарантира и популярната стипендиантска програма „Аз ще уча и ще успея в България“. Тя дава шанс на отличници от гимназиите чрез есе по темата да получат 100% безплатно обучение в първи курс. Като място за изява на свободния дух и подкрепа на смелите идеи за четвърт век ВСУ е подпомогнал изграждането на над 35 000 специалисти в различни области. В момента във висшето училище се обучават над 10 000 студенти от 26 държави в повече от 100 бакалавърски, магистърски и докторски програми. „С избора си да се присъедините към нашето академично семейство Вие инвестирате във Вашето европейско бъдеще, градите Вашата кариера, Вашия личен успех. Мисията ни е да бъдем ориентирани към Вашата професионална и личностна реализация. Имате моето доверие и съпричастност към Вашето бъдеще!“, заяви президентът на ВСУ проф. д.ик.н. Анна Недялкова.

Повече информация за специалностите и възможностите за кандидатстване ще откриете на: http//ksp.vfu.bg/

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.