Проф. Атанас Семов ще обучава магистрати в Гърция

Как се обучават магистрати ще научат днес от лекцията на конституционният съдия проф. Атанас Семов негови колеги от Гърция по време на тридневен семинар по проект на Европейската комисия относно хартата на основните права в ЕС межу България, Гърция и Румъния, който се провежда в гръцката столица в дните 24-26 октомври. Участие ще вземат около 50 гръцки магистрати, включително от Върховния съд на Гърция.

Проф. Семов ще бъде лектор днес през целия ден и модератор на панела утре, в който ще участват експерти от кабинета на българския генерален адвокат проф. Евгени Танчев от съда на ЕС.

Проектът ще финализира в София в дните 23 26 ноември в резиденция Бояна с участие на съдии от трите страни, както и тримата обдудсмани на България, Гърция и Румъния.

Очаква се българския посланик в Атина Валентин Порязов да отправи приветствие по време на откриване на семинарът, който започва в 14.00 ч. днес в залата на партньора по проекта в Гърция EPLO.

Проектът на е на Юридическия факултет на Софийски университет "Св. Климент Охридски" за обучение на магистрати на който проф. Семов е ръководител.

Коментари

Задължително поле