Производител на електронни цигари отива на съд в САЩ

30-километрова опашка от тирове се образува на ГКПП „Капитан Андреево“

България с признание от Държавния департамент на САЩ

Италианец застава пред съда в Лом заради домашно насилие

Женственият син на Елизабет Хърли бе избран най-секси наследник от сп. People 17-годишният Деймиън копира майка си дори в облеклото

Вицепремиерът Николова: Индия е приоритетен партньор за България в Азиатско-тихоокеанския регион

Манфред Вебер: Мониторингът над България трябва да бъде вдигнат Постоянните усилия на Бойко Борисов и народа на България се отплащат, заяви шефът на групата на ЕНП в Европарламента

Британските власти ще изпозлват бобри в борбата с наводненията Животинките са изтребени на Острова още през 16-и век

Двоен убиец опита неуспешно да излезе предсрочно на свобода

Внесоха жалба срещу вещо лице по повторното броене на бюлетините в Сливен

Вижте кой ще връща 80 млн. лв. от незаконни заменки (СПИСЪК)

Службите демонстрираха как ще ни спасяват при ядрена авария (СНИМКИ, ВИДЕО) Главен комисар Ивайло Иванов: Институциите доказаха необходимата подготовка за реакция при извънредни ситуации

Катастрофа между тир и микробус предизвика километрично задръстване на магистрала „Тракия“

Фрегатата „Верни” се завръща от мащабно военно учение в Турция

Син на президент на Германия наръган на лекция Проф. Фриц фон Вайцзекер издъхнал на място

Проф. Генчо Начев: Продължават да се наливат пари в нереформиран сектор

Проф. д-р Генчо Начев не смята, че съдебното решение на Върховния административен съд, отменил онези части от наредбата, с които се въвежда пръстовата идентификация, би се отразило на работата на болниците, съобщи БНТ.

Той отказа да коментира решението на съда, което е все още неокончателно. Като един от привържениците на идеята за пръстовите отпечатъци проф. Начев каза, че според него това би подпомогнало по-добрия контрол, но системата трябвало да докаже целесъобразността си в следващите поне 6 месеца или година.

„Много малко време е минало от въвеждането на пръстовите отпечатъци и важно е как е организирана тази работа“, уточни той.

Проф. Начев посочи като пример тяхната болница, където не е имало огромни опашки, както се е случило в други болници, защото са се подсигурили с повече идентификатори.

„Решението на съда не е окончателно. Дали е добра, или не тази идея, щеше да стане ясно след 6 месеца или една година, когато щеше да се види резултатът от този контрол“, каза проф. Начев.

Относно бюджета на Здравната каса проф. Начев заяви, че той не е лош и е необходим, още повече щом има увеличение. „Това, което не ми харесва в този бюджет е, че продължават да се наливат пари в нереформиран сектор. Т. е не трябва да мислим тези пари – 250 милиона повече, защото те няма да се усетят, тъй като една голяма част от тях отиват за лекарства и доболнична помощ, като съотношението е 1:1, което не съществува никъде по света“. В други страни това съотношение е 1:2,5 средно, като по-голяма част от парите са за доболничната помощ, поясни проф. Начев.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.