Проф. Георги Рачев: Нов циклон ще донесе вятър, студ и сняг в планините през уикенда

Кадър от bTV

Нов средиземноморски циклон ще донесе дъждове днес и утре главно в Западна и Южна България. В четвъртък ще има ново захлаждане, а в петък - затопляне. После в неделя ще застуди отново. Това са последните дни на есента. На 1 декември е климатичната зима, каза проф. Георги Рачев пред Би Ти Ви.

Балканите и Испания са най-топлите места в Европа. Сравнително хубаво и топло време ни очаква утре. В София днес ще е сравнително топло с температури от 3 до 12 градуса, а утре - от 6 до 10. В четвъртък се очакват 4-9 градуса.

Нямат късмет хората, които обичат планината. В събота и неделя ще бъде ужасно - силен вятър, сериозен студ, обясни проф. Рачев.

Сериозна покривка ще се натрупа в планините над 1500 метра. Това е предпоставка за сериозен сняг, посочи още той. От 4 до 14 градуса ще са температурите днес в Бургас, а утре - от 10 до 16.

Ако центърът на циклона мине по пътя на предишните, отново ще има много силен вятър, каза той. 4-13 градуса очакват варненци днес, а утре - от 9 до 15 градуса. Днес и в сряда във Видин ще вали дъжд, а в края на седмицата в Плевен се очаква сняг.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето