Карлес Пучдемон пристигна в Копенхаген

Християн Гущеров е освободен от ареста тази нощ

15 организации настояват за среща с премиера за Банско

Лиляна Павлова: България отчита над 600% ръст на приходите и инвестициите в сектора на цифровите технологии

Шофьорка блъсна пешеходка в Търново

Извадиха 8 младежи от снежен капан на пътя Бузлуджа – Шипка

Театърът в Търново купи автомобили с осигурени 29 000 лева от държавата Автопаркът е подновен с два микробуса и камион

Издирват злосторник, нарязал гумите на кола в Търново

Взривиха златарско ателие в центъра на Бургас

Глобиха 3 000 лв. фирма след откъсната ръка

„Труд“ пристигна отвъд Южния полярен кръг

Емил Димитров-Ревизоро: Ще разсекретим всичко около доклада за БАЦИС

АПИ: Над 900 машини обработват пътните настилки в страната

Сменят 30-годишна апаратура в шуменската болница

Московски: След анализите на Световната банка и ЕБВР процедурата за концесията на летище София ще бъде рестартирана

Проф. Донка Байкова: Използвайте сезонните български зеленчуци

Снимка: Архив

Зелените листни зеленчуци понякога са гастритогенни – тоест възбуждат стомашно-чревни проблеми. Това каза пред БНТ проф. д-р Донка Байкова, специалист по хранене и диететика.

„Нитратите са причинители на подобни смущения. Те се съдържат и в природата. Не са токсични. Най-големите количества се съдържат в спанака. Нитратите са водно разтворими и термолабилни“, посочи проф. Байкова.

„Страните, от които внасяме плодове и зеленчуци, са по-рискови за нас и контролът от Българската агенция по безопасност на храните е засилен“, каза още тя. Проф. Байкова препоръча да използваме сезонните зеленчуци с произход България.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.