Как се подготвят в затвора за министър?

В стабилно състояние е жената, простреляна от бившия си мъж в Шумен

Пикът на активност на кърлежите е до средата на юни

Спират камионите над 12 т по магистралите в пиковите дни и часове около 24 май

Ютюб се срина тази нощ

Експерт: Технологичната война е заради изграждането на 5G мрежата

Юнкер заяви, че губи търпение заради постоянните отлагания на срока за Брекзит

Започва делото срещу Румен Овчаров

Д-р Йова Танчева: Всеки трети страда от чувствителни зъби Избелващите процедури могат да провокират проблема при 80% от хората

„Таймс“: Тереза Мей обявява оставката си на 24 май

Дъжд и гръмотевици в днешния следобед

Вариант 1 изтеглиха на матурата по избор

Европейските избори започват от днес

На 23 май 2019 да почерпят

Проф. Иван Литвиненко: Пътеките в педиатрията са най-ниско платените

Вместо да си вършим работата като специалисти, ние трябва да се съобразяваме с ежедневно променящите се изисквания на Касата, наложените от тях рестрикции, които ескалират, и действително стигаме до момент, в който не можем да направим това, което е най-хуманното и човешкото – да дадем помощ на дете. Това заяви детският невролог проф. Иван Литвиненко, началник на Клиниката по неврология в СБАЛДБ „Проф. Иван Митев“, по БНТ.

Той призова да се разшири дейността на болницата с разкриването на хирургична дейност, очни и ушни болести и др., за да не се налага най-малките пациенти да бъдат разхождани между различни болници.

„Болшинството от специалностите в педиатрията са представени в болницата, но заради лимитите се ограничава дейността“, каза проф. Литвиненко. По думите му пациенти не са връщани.

„Ние пак „хитруваме“ и търсим някакъв начин, защото аз не мога да върна вкъщи родител на дете с два гърча на 26 месеца. Но това е за сметка на това, че изправям на нокти персонал, търча из болницата и търся някъде, където по подходяща пътека може да бъде прието, така че да не ощетя все пак и болницата, защото тук опираме до парите“, обяни проф. Литвиненко.

Той каза още, че пътеките в педиатрията са най-ниско платените. Даде пример с деца с епилепсия, която струва 400 лв.

Медикът допълни, че отдавна е преглътнал обидата от ниското заплащане, но е обиден от това, че не може да си върши работата.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.