Проф. Любомир Стойков: Който е бил студент винаги трябва да бъде с жар към ученето

Снимка: Академия за мода/Петър Станев

Проф. Любомир Стойков, който е един от любимите преподаватели на студентите във Факултета по журналистика към СУ, както на тези в УНСС и Национална художествена академия, днес поздрави своите студенти.

По традиция, на 8 декември, празнуват родните студенти, като началото за този празник е поставено за първи път още през 1903 година.

На днешния ден, освен студентите, празнуват и техните преподаватели. Един от тях е именно проф. Любомир Стойков, председател на Академията за мода.

"От сутринта получавам поздравления от моите студенти и съм много щастлив, че са се сетили за мен. Приемам всички пожелания, но възразявам само на думите "обажда се Ваш бивш студент". Защото няма бивши студенти!

Който е бил студент - той винаги трябва да бъде със студентска страст и жар към ученето, със студентска критичност към неправдите, с  емоция и студентски темперамент към всичко, с което се залавя.

Веселете се и се забавлявайте, както се пее в студентския химн, но не забравяйте, че знанията имат смисъл, само когато дават плодове. Не спирайте да се учите и образовате, защото мъдростта и познанието нямат граници. Честит празник, скъпи студенти", отбеляза проф. Стойков в профила си.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Образование