Проф. Михаил Мирчев: БСП не могат да свалят ГЕРБ от власт

Ако БСП наистина се връща към консервативното начало с Нинова, това е плюс. Проблемът им е да оцелеят след започнал пълен цикъл от четири избори. Ще видим дали ще има силни кандидати срещу нея и дали ще оцелее като пръв избор.  Това коментира социологът проф. Михаил Мирчев по Канал 3.

"БСП очевидно е в криза от 2013-2014 г. На следващата година за БСП задачата е да се върне в общините, където имаше бели петна, празни полета на тези избори. ГЕРБ са разколебани, тръгнаха по пътечката надолу, макар че не са отслабени", заяви социологът.

"БСП не могат да свалят ГЕРБ от власт, ДПС е партията, която може да го направи. Както свалиха Орешарски. Всичко зависи от това как ще си сътрудничат. Целувката е непремерена демонстрация и отмина. Изборът за лидер на БСП не е предрешен. Има няколко лица, които могат да излязат срещу Нинова. Тя обаче има и шанс да си извоюва победа. Това, че не можаха да си внесат исканията е слабост и безпомощност", каза още Мирчев.

"Нинова видя, че като БСП са благичка опозиция няма да успеят и започнаха да критикуват управлението. При Елена Йончева имаше затишие, но се върна на сцената. Това, че не издигнаха кандидат на КОНПИ е половинчатост. Нямат кандидат, защото пасуват", завърши проф. Михаил Мирчев.

Коментари

Задължително поле