Раците с впечатляващи делови предложения, Везните да не вкарват свои пари в инвестиции – Дневният хороскоп на Алена

На 10 април 2020 да почерпят

Пролет пукна, ние още не… Всички слухове за край на нацията са силно преувеличени

881 жертви на коронавируса във Великобритания за денонощие

Роб Лоу: Супергероите са в спасителните служби Звездата играе главна роля в „911: Тексас”

Страните от ОПЕК + са се договорили да намалят производството на петрол с 23%

Проф. Радка Аргирова, председател на българското дружество по вирусология, пред “Труд”: Без дисциплина ще станем Ломбардия след празниците

Орбан удължи извънредното положение в Унгария за неопределено време

Прототип на българска ваксина срещу COVID-19 може да бъде готов до 1 година

Доц. д-р Атанас Мангъров пред “Труд”: За лечението на COVID-19 няма доказателства

СЗО ще поиска 1 млрд. долара за борба с коронавируса

90% от сиренето – от българско мляко Свинско и зеленчуци задължително от местни ферми

Дават евтини кредити на туроператорите Със средствата ще се връщат пари за предплатени ваканции

Живко Тодоров оглавява ББР (обзор) БНБ одобри назначението на 2 април

Боян Магдалинчев: Никой не се е възползвал от уязвимостта на системата за разпределяне на дела

Проф. Николай Вълканов, председател на Българската минно-геоложка камара пред „Труд”: Нашето верую е да не съкращаваме хора Няма затворени рудници и работници в неплатен отпуск

Нашето верую е да не съкращаваме хора, въпреки че кризата е голяма и е във всички сфери на живота. Това заяви пред „Труд” председателят на Българската минно-геоложка камара проф. Николай Вълканов по повод на това, че минният бранш е изключен от обхвата на мярката за компенсации на работодатели с цел запазване на заетостта.

„При нас е имало много случаи на кризи. Това не е първата. 2008 – 2009 г. цените на металите бяха спаднали страшно много, сега са 40% по-ниски, но цената на металите е една синусоида и когато си в горната част, правиш много инвестиции. Когато слизаш надолу, ограничаваш инвестициите, но запазваш най-необходимите разходи и хората”, заяви проф. Вълканов.

По думите му България е страната с най-скрити доходи, на много от работниците не се плащат осигуровки. При нас това го няма, ние плащаме на всички работници пълната осигуровка и имаме възможност да се възползваме от кредити, допълни той.

Според проф. Вълканов българските банки имат достатъчно голям ресурс и всеки добър бизнесмен в такива моменти се обръща към банките. Той отбеляза, че няма затворени рудници и хора в неплатен отпуск. Всички работят, спазвайки указанията на Националния оперативен щаб.

Не сме намалили добивите, стараем се да изпълняваме месечните си планове. Имаме план кога и колко можем да намалим. Засега ще продължим да работим по този начин, няма да спираме производството, обясни Вълканов.

Той увери, че проблем с производството на въглища няма. Мините могат да произведат много повече от това, което произвеждат в момента.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.