Проф. Николай Габровски, „Пирогов“: За четирима от пострадалите сме много притеснени

Стабилно е състоянието на двамата ранени, настанени във ВМА

„Осем души бяха транспортирани към „Пирогов”. От тях двама починаха. Единият по време на транспортирането му, а другият – непосредствено след настаняването. Състоянието на всички останали беше овладяно, но за четирима от тях сме доста притеснени поради тежестта на съчетаните травми, които имат”. Това обясни на извънреден брифинг тази сутрин проф. Николай Габровски от „Пирогов” в коментар за състоянието на пострадалите хора от зверската катастрофа край Своге , при която загинаха 16 души .

За момента няма нужда от допълнителна кръв, здравното заведение има готовност за спешна реакция.

Още шестима души са настанени в университетската болница „Света Анна” – двама мъже и четири жени. Те са претърпели операции, предстоят им още интервенции. Стабилизирани са, но състоянието им остава тежко.

Други двама души са във Военномедицинска академия – мъж и жена. Те също са в реанимация, но са контактни. Остава стабилно състоянието на 62-годишната жена. Пациентката е контактна и адекватна.

Към момента, в тежко, но стабилизирано състояние е и 30-годишният пациент, също настанен в реанимацията на болницата. Пациентът е контактен и адекватен. Направени са му стабилизиращи операци, предстоят нови оперативни интервенции, коментира началникът на ВМА бригаден генерал професор д-р Венцислав Мутафчийски, след като тази сутрин беше при пострадалите, съобщиха от болницата на официалната си страница във фейсбук.

По-леко пострадал е шофьорът, който е настанен в болница ИСУЛ.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България