Проф. Пимпирев с лекция за Антарктида в Шуменския университет

ВУЗ-ът е домакин на конференцията "Екология и околна среда"

Студентска научна конференция на тема „Екология и околна среда“ ще се проведе в Шуменския университет „Еп. Константин Преславски“. В нейното шесто издание този петък и събота ще бъдат представени 49 научноизследователски доклада на студенти от различни учебни заведения в страната, както и от Държавния педагогически университет на Дагестан, с разработки ще се включат и ученици от СУ„Сава Доброплодни“ в Шумен.

Откриването на конференцията в Аулата на Университета е от проф. дгн Христо Пимпирев от Софийския университет, който ще изнесе пленарна лекция на тема „Антарктида – еволюцията на един континент и революцията на българското присъствие“. Присъстващите ще могат да разгледат и фотоизложбата „България на Антарктида“.

В събота от 13 часа пленарна лекция на тема „Животни-актьори“ ще изнесе доц. д-р Стоян Лазаров от Националния природен музей.

В програмата на конференцията е включена академичната лекция на проф. Николай Начев от Шуменския университет на тема „Антропология на екологията“. Проф. Начев организира и практически семинар „Природата пред фотообектива на изследователя“, в който могат да вземат участие всички любители-фотографи.

Организирани са две изложби под наслов “Земята е нашият дом” - едната с рисунки на ученици от СУ „Сава Доброплодни“, а втората с предмети, изработени от природни и рециклируеми материали. Свои творения ще представят 280 педагози, родители и деца от детски градини и училища от областите Шумен, Търговище, Добрич, преподаватели и студенти.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България