Проф. Румен Ралчев отново оглави тамплиерите у нас

Съставът на Велик Приорат България се подмладява

Професор Румен Ралчев бе преизбран да оглави Ордена на рицарите тамплиери на Йерусалим - Велик Приорат България. Това стана на Великия съвет по време на 25-ия им Конвент.

За заместник на Великия приор бе посочен Данчо Джиков, а за Велик Канцлер – Витан Иванов. Бяха назначени Великите офицери и приети и нови рицари и дами.

“Продължава под­младяването на Командерите на отделни Командерии - 4 души нови имаме”, обясни пред “Труд” Великият Приор генерал-майор (о.р.) проф. д-р Румен Ралчев.

На Конвента бяха представени насоките, в които Велик Приорат България ще се развива в следващите три години. “Очакваме разширяване на Ордена в някои от областите, където още няма представителство. В Северна България основно”, обясни проф. Ралчев. Ще се въведе и по-висок критерий за приема на рицари и дами.

През 2018 г. по случай 900-годишнината от основаването на Ордена, ще бъде поставен паметник върху изградената от тамплиерите чешма в градинката на Националната художествена галерия в София. Пластиката ще изобразява рицар, който държи меч, образуващ кръст, а на дръжката на оръжието гори пламък.

Коментари

Задължително поле