Процедурите за приватизация на общинската болница в Нова Загора започнаха

Нова Загора даде старт на подготовката за приватизация на общинската болница. Общинският съвет реши да бъде обявен конкурс за изготвяне на правен анализ и приватизационна оценка на дружеството.

До приватизацията се стигна заради невъзможността на единствената болница в Нова Загора да се самоиздържа, намалените клинични пътеки и задълженията от близо 700 хил.лева. От местната администрация обявиха, че има инвеститорски интерес. Болницата няма да бъде ликвидирана, дейността й ще се запази - казаха още от екипа на кмета Николай Грозев. Представители на опозицията в местния парламент протестираха срещу приватизацията. Но мнозинството им колеги подкрепиха предложението.

Новозагорската болница е първата, обявена за приватизация болница в Сливенска област. Други две болници бяха затворени. Едната е общинската болница в Котел, която бе закрита заради задлъжнялост. Другата е държавната болница за лечение на туберкулоза в Сливен. Още преди години тя бе обявена в ликвидация, която не е приключила и до днес, а сградата й се руши и се е превърнала в свърталище на бездомници и наркомани.

Коментари

Задължително поле