Процесът срещу Анита Мейзер тръгна от нулата Майката на удушения Николай иска 300 000 лв. кръвнина от снаха си

Процесът срещу Анита Желева-Мейзер, обвинена за причиняване по непредпазливост на смъртта на съпруга си Николай Димов и предлагане на подкуп на полицай тръгна от нулата във Варненския окръжен съд.

В края на миналата година 52-годишната участничка в конкурси за красота бе осъдена от друг състав на същия съд на 3 г. затвор. Преди месец обаче апелативните съдии върнаха делото за ново разглеждане заради съществени процесуални нарушения.

Сега защитата на Мейзер ще се бори за отпадане на обвинението в предлагане на подкуп, а майката на удушения със свински опашки културист Николай отправи граждански иск към снаха си в размер на 300 000 лв. Тя бе конституирана и като частен обвинител. Адвокатите й настояха за отвод на прокурора Виолета Радева с мотива, че не е взела предвид данни, които сочат, че Николай е убит умишлено. Поискаха и връщане на делото в досъдебна фаза. Съдът обаче не уважи двете молби.

„Очаквам справедливост. Надявам се да бъда разбрана и да обясня всичко, както е“, заяви подсъдимата преди началото на заседанието. Магистратите обаче отказаха и нейната молба да бъде пусната под домашен арест. Мейзер се връща зад решетките в Сливен до 11 юли, когато в съда ще бъдат призовани свидетели и вещи лица по делото.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.