Процесът срещу Ембака, убил работник на АМ “Струма“, стартира

Година и половина след нелепото убийство, станало на новостроящ се лот на  АМ“Струма“, процесът стартира в окръжен съд-Благоевград.

Припомняме,че на 26 юни 2015 година автомобил, управляван от Емил Първанов/Ембака/, навлиза в забранения лот, за да си съкрати пътя до Сандански. Кола на фирмата-изпълнител на строежа“Агромах“ тръгнала да го спира. След което възникнала словесна разправия между Ембака/шофьорът-нарушител/ и Николай Чивиев/отговарящ за сигурността и реда на обекта/.

Ембака почнал да хвърля камъни по него и един уцелва Чивиев смъртоносно в главата. 47 –годишния мъж издъхва, а Ембака се укрива от закона месеци наред, след което се предаде сам на прокуратурата.

Процесът стартира с разпити на свидетели сред които Методи Бачев, собственик на фирма Агромах, приятелката на убития Христина, която също е била на мястото на престъплението,  Бойко Илиев/бивш полицай и колега на убития работник Николай Чивиев, и пряк свидетел на трагедията/.

„Към нас с Николай полетяха камъни. След секунда видях как се свлича на земята. Започна да посинява. Извиках да донесат вода, поляхме го. До нас спря някакъв автомобил, после ми се губят моменти, сигурно съм загубил съзнание”. Това каза в съдебна зала колегата на убития мъж - Бойко Илиев, който бе разпитан като пряк свидетел на престъплението.

Той отговарял за видеоналюдението и техническите средства, свързани със сигурността.

На фаталната за Николай Чивиев дата – 26 юни 2015 г., пътувал в неговата кола „Форд Мондео”. Били на трети пост на строящия се Лот 4 на автомагистрала „Струма”. Край тях профучала кола, а Чивиев тръгнал след нея.

„Настигнахме я и спряхме на 3 метра пред нея. Николай слезе, а аз останах, за да си облека сигналната жилетка. От другата кола излезе мъж и изведнъж към нас полетяха камъни. Николай взе палка и удари предното стъкло на автомобила. Излезе жена, която започна да вика: „Емиле, стига, викайте полиция”. Нещата сякаш се успокоиха. Дойдоха още два автомобила, един от пристигналите мъже счупи стъклото на нашата кола", разказа Бойко Илиев.

Емил Първанов-Ембака е обвинен за извършено убийство по хулигански подбуди. Той ще отговаря през закона,че  чрез нанасяне на удар с камък по главата умишлено е умъртвил Николай Чивиев от София. Загиналият работел в „Агромах Роуда“ ЕООД като координатор от 3 ноември 2014 г. Отговарял и организирал обезпечаването на строителството с материални ресурси, оперативно управление на строителните дейности, технически надзор на съоръженията, решавал оперативно проблемите, възникнали в процеса на строителната дейност.

Днес бе разпитан и управителят на „Агромах” Методи Бачев, който е трети братовчед на убития. Той бе категоричен, че Чивиев не е бил агресивен,бил е бивш легионер-инструктор, владеел няколко езика, бил любимец на фирмата.

Ембака се защитава от двама адвокати- Димитър Марковски и Росен Недин.Делото продължава.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право