Прочетете книгата на Давутоглу, спрете концесията за летището, отменете постановлението за бежанците

„Днес, 17 март, въпросът на въпросите е за целостта и суверенитета на България, за сигурността на българския народ. Турция размахва пръст и заплашва цяла Европа. Турски министър призовава да се гласува за партия ДОСТ. Турски посланик участва в агитация за партия ДОСТ. А от вчера турски кмет иска повече гласове, за да има мнозинство и да се въведе турския език като официален в България. На фона на това лидери на български партии, политици и служебно правителство са неадекватни” – това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на среща с избиратели и активисти на партията в Сливен.

Тя отправи критики към бившия премиер Бойко Борисов и към служебния Огнян Герджиков. „Г-н Борисов заявява: „Нека да смекчим тона към Турция!”. И прави великото откритие, че Турция не говорела на европейски език” – каза Нинова. Позицията на Борисов не била изненада, тъй като турската му връзка станала ясна още от посещението при Ердоган и от президентските избори, когато партия ДОСТ призовавала и в Турция, и в България да се гласува за Цецка Цачева. Като изненада тя определи позицията на Герджиков, който „днес заявява, че знае какво се случва и то, видите ли, не му харесвало, а когато го питат какви мерки ще вземе, препраща към министър Янев, който гарантира, че ще отвори широко трасе за автобусите с желаещи да гласуват в България”.

„Сигурно мнозина – и опоненти, и някои от вас, нашите последователи – ще кажете: Нали нашият президент го назначи /Огнян Герджиков – б.р./? На тези хора ще отговоря така: Когато става дума за България, няма наши и ваши! Поемам отговорност, заставам с лицето си пред целия народ и заявявам: Г-н Герджиков, няма да ви пращам тайни есемеси и след това да се отричам, че съм го сторила. Заявявам публично: Защитете България! Кажете твърдо и категорично, че няма да допуснем чужда държава да се меси във вътрешните ни дела” - заяви Нинова. Тя посъветва Герджиков да прочете „Стратегическа дълбочина” на Ахмет Давутоглу, където се казва, че този път турците няма да дойдат с ятаган, а ще дойдат икономически, верски и политически.

Корнелия Нинова поиска от служебния премиер „поне два знака, че българската държава няма да позволи това”. Тя призова веднага да бъде спряна концесията на летище- София, за да не се дава стратегическия обект в ръцете на турски фирми. Настоя и веднага да бъде отменено постановление 208, с което Борисов задължил българските кметове да настаняват бежанци в българските общини.

При пристигането си в Сливен Корнелия Нинова получи букет от областния лидер на БСП Асен Гагаузов. На срещата с гражданите в залата на драматичния театър бяха представени официално кандидат-депутатите от Сливен, както и управленската програма на партията.

Следете Trud News вече и в Telegram
Избори 2023. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика