Прочута американска писателка представя новия си роман в Пловдив

Елизабет Костова е автор на бестселър №1 на „Ню Йорк Таймс” „Историкът”, продала е над 5 млн. екземпляра

Прочутата американска писателка от български произход Елизабет Костова, която е автор на  бестселър № 1 на „Ню Йорк Таймс" „Историкът", пристига в Пловдив, за да представи  българското издание на новия си роман „Земя на сенки" в рамките на „Капана Фест”. Модератор на промоцията на книгата е Светлозар Желев, а самото събитие ще се  проведе на 29 септември (петък) от 18 часа в Литературната зона на ул. „Абаджийска" в квартала на творческите индустрии „Капана”.

Елизабет Костова е завършила университета Йейл и живее със семейството си в щата Северна Каролина, където преподава творческо писане. От дебютния й роман „Историкът" до момента е реализиран тираж от над 5 милиона екземпляра. Романът й носи приза „Quill” за „Дебют на годината" в САЩ за 2005 г., както и наградата „Book Sense” в категория „Проза за възрастни" за 2006 г. „Историкът” е издаден в над 40 страни по цял свят и е включен в списъка „Десетте най-добри книги на годината" на „USA Today”. Американската писателка с българска кръв във вените е съосновател на фондация „Елизабет Костова", която активно стимулира и подкрепя творческите усилия на писатели и преводачи на български и английски език.

Освен „Историкът" на български език е преведен и вторият й роман „Крадци на лебеди". Надежда Розова пък преведи и най-новия роман на Елизабет Костова „Земя на сенки”, който е изкусно композирано и наситено с напрежение четиво, което изследва мощта на сказанията, отпечатъка на миналото, надеждата и смисъла, които понякога се таят в пепелището на голяма загуба. Американката Александра Бойд идва в България – един загадъчен и примамлив къс от света, – поела по дирята на спомените и обзета от желание да изкупи вината си за изчезването на своя брат.

По лъкатушния път на този изящен разказ героинята ще се помири с миналото си и ще се увери в благородната мощ на човешката фантазия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура