Датската елха измести българската Седмица преди коледните празници у нас все по-предпочитан става скандинавският кичест вид

Вижте акцентите от броя на „Труд“ в събота, 16 декември 2017

Малчуганите от детска градина „Албена” донесоха коледния дух в кметството на район „Южен” в Пловдив

Четири „легнали полицаи“ ще възпират камионите през президентско село

Джихадисти се добрали и до български оръжия Иначе доставките, предимно от САЩ и Саудитска Арабия, били за сирийски опозиционери

Издирват жена – муле на измамници

На седянка по Коледа с хор „Евмолпея” в Пловдив

Дядо Коледа пристигна в Карлово

Фалшификатор изкопа печатарска машина за долари и евро Иван Дочев от Казанлък създал и група за производство и търговия с дрога

Пътнически влак се сблъска с товарен в Словакия

Губернаторът на Пловдив на работен обяд с шефа на парламента на Черна гора в ресторант „Щастливци под тепето”

Робот посреща клиенти в офиси на ДСК Pepper помага с информация и упътва хората

Мъж с нож беше прострелян на амстердамското летище „Схипхол“

Бойко Борисов от Брюксел: Готов съм да преразгледам мораториума с лекарствата Отпадането на забраната минава през актуализация на бюджета

Предложение на главния прокурор Сотир Цацаров: Разрешенията за СРС – в единен електронен регистър

Пръстовият отпечатък в болниците остава

Пръстовият отпечатък в болниците засега остава, съобщи БТВ. Върховният административен съд няма да го спре, докато не вземе окончателно решение дали е законен. Това гласи решението на петчленния състав, който отмени определението от 21 ноември на друг състав на съда, с което наредбата беше спряна до окончателно произнасяне по делото.

Приемът и изписването от болница от края на миналата година става чрез снемане на пръстов отпечатък. Здравната каса плати около 400 хиляди лева за въвеждане на системата, а болниците сами си купиха устройствата.

В доклад на председателя на Надзора на касата Ваньо Шарков е изчислено, че въвеждането на системата е довело до спад на разходите за болнична помощ.

Според петимата магистрати от ВАС наредбата за отпечатъците може да бъде спряна само ако настъпват значителни или труднопоправими вреди. На болните пациенти не е ограничен достъп до лечение и профилактика. В наредбата не се касае нито за заплащане, нито до риск за пациенти.

Определението от днес обаче е подписано с особено мнение от докладчика по делото Марина Михайлова. Според нея с въвеждането на пръстов идентификатор се въвежда ограничение относно достъпа до здравеопазване единствено чрез електронна автентификация на всяко здравноосигурено лице. Това изискване пряко противоречи на Закона за защита на личните данни.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.