Психично болен издъхнал пред болница при опит да му сложат белезници

Следствието изяснява причините и обстоятелствата за трагедията

54-годишен психично болен мъж, който е трябвало да бъде откаран за лечение в специализирана болница, е колабирал и починал в момента, в който полицаи опитали да му сложат белезници, за да спрат буйствата му. Трагедията е станала към 12,30 часа в петък пред болницата в Разград. За нея съобщиха от Апелативна прокуратура във Варна, след като със случая са се заели от Окръжната в Разград и са възложили изясняването на обстоятелствата на Окръжния следствен отдел.

От прокуратурата в Разград уточниха за „Труд”, че пациентът е бил закаран в болницата от близките му, за да бъде прегледан, тъй като състоянието му било обострено. Лекарят преценил, че трябва да бъде настанен в болницата в Бяла. Болният бил отключил криза се нуждаел от съответното лечение. Човекът обаче почнал да буйства и била повикана полиция. Пристигнал автопатрул. За да овладеят положението и болният да не се нарани, като междувременно успеят да го настанят в автомобил за транспортиране, полицаите опитали да му сложат белезници. Докато закопчавали едната му ръка, той колабирал. Посинял и издъхнал. Веднага е бил откаран в спешното отделение, където опитали да го реанимират, но опитите били напразни.

Трупът ще бъде откаран за аутопсия и уточняване на причината за смъртта в търговищката болница, допълниха от прокуратурата.

Цялата история е станала пред свидетели и към момента нямало никакви данни за упражнено насилие, но разследването трябва да установи обстоятелствата и причините, довели до смъртта.

Коментари

Задължително поле