Психично болен нападна момиче в Несебър, озаптиха го

Снимка: Архив

Преди години бил французин и скочил гол от влак, за да не отиде на Марс

Психично болен нападна момиче в Несебър. 13-годишната Йоана от София вървяла с приятелката си по улицата, когато буквално от нищото изскочил непознат за тях мъж. Той повалил с удар Йоана на земята и я ритнал няколко пъти, после избягал.

Това е 33-годишният Божидар Колев, стар наши познайник съобщиха от полицията. Мъжът е от Несебър. Заради психични проблеми неколкократно е лежал в психиатрията в Бургас. За последно е бил там тази пролет.

След побоя на Йоана, той нападнал на спирка и възрастна жена от Сливен. Полицията обаче била вече по петите му и униформените го закопчали. Те го отвели първо в местното районно управление, после в - психодиспансера. Приведен в специализираното болнично заведение с прокурорска преписка.

Преди няколко години Божидар Колев скочил гол от влак край Чирпан. После обяснил, че го направил, защото композицията отлитала към Марс, а той се изплашил. Преди 3 години, психично болният мъж се забърка и в друг скандал - нанесе побой на французина Жозеф Людман на плажа.

комшиите му в Несебър, където живее, разказаха, че Божидар бил кротко момче. После обаче се хванал да работи като охранител и участвал в меле, където отнесъл як бой. Оттогава се уплашил, имал мания за преследване, станал агресивен и налитал на бой.

Местните споделиха, че се страхуват от такива хора - зависими от лекарства, които не се знае дали някой контролира.

13-годишното момиче, което е пребил, е потресено от случилото се. "Аз дори не го познавам", повтаря крехката Йоана.

Тя разказва потресаващо за инцидента: "Само видях как ръката му се стоварва върху лицето ми и паднах назад. След това той ме е ритнал в главата и съм се въргаляла по земята като труп. Ритал ме е поне два-три пъти. После моята приятелка ме изправи, за да бягаме, но безуспешно. Той пак ме удари. Тя ме влачеше до Клуба на пенсионерите, където извикаха полиция.

Майката на момичето е пристигнала спешно от София след като разбрала какво се е случило.

Стар познайник на лечебното заведение е. Настанен е при нас за пореден път, коментира пред Труд директорът на Психодиспансера в Бургас д- р Надя Желязкова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България