Психологически трилър: Ан Хатауей губи сина си в трагичен инцидент

Ан Хатауей играе домакиня от предградията от 60-те години на миналия век

Актрисата изпълнява главна роля в „Майчински инстинкт“

Миналата седмица беше представен първия трейлър на психологическия трилър „Майчински инстинкт“ с участието на носителките на „Оскар“ Ан Хатауей и Джесика Частейн. Филмът е адаптация на едноименния роман на белгийката Барбара Абел, публикуван за първи път през 2002 г. През 2018 г. излезе френскоезична филмова адаптация на тази творба, режисирана от Оливие Мас-Депас.

Сюжетът се съсредоточава върху две най-добри приятелки, живеещи в съседство, Селин (Хатауей) и Алис (Частейн). И двете са женени и майки на малки момчета, които също са приятели помежду си. Повратната точка в живота им е инцидент, в резултат на който синът на Селин пада от балкона на къщата и загива. Инцидентът се случва пред Алис. Това събитие променя Селин, докато Алис изпада в параноя, че скърбящата й приятелка търси отмъщение. Напрежението между жените нараства, след като Селин се сближава със сина на Алис.

Заедно с Хатауей и Частейн във филма участват Джош Чарлз („Добрата съпруга“) и Андерс Даниелсен Лий („Най-лошият човек на света“) – те играят съпрузите на главните героини. Режисьор е Беноа Делом. Датата на излизане по кината все още не е обявена.

Ан Хатауей e сред холивудските звезди, които са символ на естествената красота и непринуденост. Бъдещата актриса печели първия си хонорар на снимачната площадка на 13 години и с получените 50 долара си купува модерни кожени панталони.
Ан расте в религиозно семейство: редовно посещава католическата църква, а родителите й се опитват да възпитат у дъщеря си християнски морални принципи. Ето защо в тийнейджърските си години бъдещата актриса сериозно се замисля да постъпи в манастир. Отношението на младото момиче към религията обаче е силно повлияно от историята на по-големия й брат (Майкъл Хатауей открито заявява своята гей ориентация, а семейството му го подкрепя, но не и църквата). Затова вярата за Ан почти изчезва и остава на заден план.

3 август е значима дата в живота на актрисата. На този ден през 2001 г. тя получава ролята на Миа Термополис във филма "Дневниците на принцесата", който я прави "приказно" известна. Ето защо ежегодно на този ден Ан отлага всички дела и казва "благодаря" на Вселената по специален начин за това, което се случва в живота ѝ.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино