Псувате зад волана? Три месеца затвор!

В американския град Роквил, щата Мериленд, полицаите могат да пратят в затвора за три месеца всеки, който псува в колата толкова силно, че се чува отвън.

По света санкционират шофьорите за различни провинения

В Кипър винаги трябва да шофирате с две ръце

Шофьорите са основни донори на държавната хазна в много държави. Налага им се да плащат глоби за най-невероятни провинения, а не само за нарушаване на традиционните разпоредби в правилника за движение. Разни страни – разни наказания, при това в различен размер.

В Австралия например глобата за непоставен предпазен колан е двойно по-висока в неработните дни и по празниците. Причината – тогава движението е по-натоварено и рискът от катастрофи е по-голям. Следователно превенцията трябва да е по-силна.

В Австралия глобите за непоставен колан са двойно по-високи в неработните и празничните дни.

В Кипър освен че трябва да се съобразявате с дясното движение като във Великобритания, трябва много стриктно да държите и двете си ръце на волана. Който шофира с една ръка може да бъде глобен. Сваляне на ръката от волана е позволено само за превключване на предавките.

В САЩ има много странни правила в различните щати. В Тенеси например е забранено да се стреля по дивеч от автомобили. Но по китове може. Парадоксалното е, че Тенеси не е на морския бряг. Големият хит обаче е правилникът в град Роквил, щата Мериленд. Там всеки, който псува в автомобила си толкова силно, че се чува отвън, може да бъде глобен и пратен в затвора за 90 дни.

В Европа за псуване едва ли ще вкарат шофьор в затвора, но в Швейцария ще бръкнат дълбоко в джоба на всеки, който не паркира стриктно в очертаните върху асфалта паркоместа. В центъра на Цюрих ако автомобилът е „настъпил“ линиите или излиза от тях, следва глоба 1250 франка.

Във Великобритания шофьорите могат да бъдат глобени до 5000 лири, ако изпръскат минувачите с вода на пътя.

Още по-солено струва на шофьорите във Великобритания провинението да напръскат с вода минувачи на улицата – глобата е до 5000 лири. И това е сериозна заплаха за водачите, защото климатът там изобилства от дъждовни дни.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили