Публиката на крака за Владинова и ансамбъла

Снимка СПОРТАЛ

Невяна Владинова вдигна на крака публиката в „Арена Армеец“, след като изигра изключително силно първите два уреда - на обръч и топка. Плевенчанката получи съответно 18,800 и 18,550 точки и поведе на Световната купа. Другата ни гимнастичка Катрин Тасева бе трета. По-късно тази вечер ще завърши надпреварата в останалите две групи.

Перфектен на килима бе и ансамбълът ни, който след изпълнение на съчетанието с 5 обръча е начело. След нашите са отборите на Украйна и Русия.

Надпреварата бе открита с бляскава церемония, на която бе почетена трикратната абсолютна световна шампионка Мария Гигова. По случай 70-годишния й юбилей у нас пристигна почти цялото ръководство на техническия комитет на Международната федерация (ФИГ), в който българката е неин член от 1978 г. А за празника доскорошната националка от ансамбъла Ренета Камберова отново излезе на килима, за да изпълни съчетание с топка под съпровод на пиано. И както подобава на истински юбилей, не мина без торта с фойерверки.

На церемонията присъства министър Красен Кралев, който награди рожденичката с най-високото държавно отличие в спорта „Венец на победителя“ за заслуги. Сред гостите бе и кметът Йорданка Фандъкова. Надпреварата продължава и през уикенда

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт