Пускат два покрити плувни басейна в Сливен

Два училищни, покрити плувни басейна ще бъдат пуснати в експлоатация, с осигурен достъп за гражданите, съобщиха от общината в Сливен. Басейните се намира в СУ "Константин Константинов" и ОУ "Елисавета Багряна". Досега те бяха затворени заради лошо състояние или спорове между спортните клубове за използването им. Резултатът е, че години наред децата и възрастните няма къде да плуват в студените месеци.

На среща в общината от СУ "Константин Константинов" са обещали, че техният басейн ще бъде отворен до 28 януари, изпратени са задължителните проби за анализ на водата, агрегатите за затопляне са изрядни. За превеждането в добро експлоатационно състояние общината е осигурила 20 хил. лева в бюджета на учебното заведение, подчертаха от местната администрация.

ОУ "Елисавета Багряна" няма средства за ремонт и поддръжка на своя басейн, поради което управлението на плувното съоръжение ще бъде поето изцяло от общината. Очаква се той да бъде отворен в близките месеци. Когато съоръженията заработят, ще бъде определено време, в което гражданите ще могат да ги посещават срещу такса за вход.

Решението на проблемите се проточи, тъй като плувните обекти са собственост на учебните заведения, които като самостоятелни институции вземат управленски решения сами. "Разбирам това. Но е недопустимо в града да няма плувен басейн, който децата и жителите да не могат да посещават", коментира от своя страна кметът Стефан Радев.

 

Коментари

Задължително поле