Пускат движението в тунела "Ечемишка"

Очаква се днес да бъде възстановено движението по тунел "Ечемишка", след аварийния ремонт за обезопасяването на тръбата в посока София.

Тунелът беше затворен след като греда от осветителната система падна върху движещ се автомобил и уби жена. Вече е сменено цялостното осветление на тръбата в посока София, предаде БНТ. Трафикът по нея ще се извършва двупосочно, тъй като тръбата в посока Варна е в ремонт от миналата година.

Все още никой не е подведен под отговорност за нелепия инцидент, отнел човешки живот. След трагедията стана ясно, че още от 2005 година е обявена обществена поръчка за ремонт на тунела. Тя е спечелена, но ремонтни дейности не са извършени. Заради случилото се служебният премиер Огнян Герджиков освободи от постовете им председателя на Управителния съвет на Пътната агенция - инж. Дончо Атанасов, директора на държавната компания "Автомагистрали" - Парашкев Кръстев и шефовете на областното пътно управление и на районната пътна служба Хемус.

Оставка подаде и директорът по поддръжка на инфраструктурата - Георги Златев. Прокуратурата разследва длъжностни лица за престъпна небрежност.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България