Пускат Десислава Иванчева и Биляна Петрова под домашен арест

Десислава Иванчева и Биляна Петрова бяха преместени в затвора в Сливен. Снимка Пламен Стоименов

Главният архитект на София я подозирал, че умишлено бави преписки

Спецсъдът пусна под домашен арест отстранената кметица на “Младост” Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова. Двете обаче ще останат зад решетките докато не се произнесе и втората инстанция.

По-рано днес Иванчева, Петрова и бившият кмет на района Петко Дюлгеров поискаха отлагане на делото за поискани 500 000 евро подкуп. Причината е, че не били готови със защитата си и не са имали достатъчно време и възможност да четат протоколите от разпитите на свидетели. По делото показания дадоха главният архитект на София Здравко Здравков, бившият зам.-кмет на “Младост” Никола Вапцаров и служители от общината.

Главният архитект на София каза, че е подозирал Иванчева в умишлено укриване на преписки за частни проекти в нейния район. Здравков обясни, че срещу кметицата на “Младост” имало много сигнали в Столична община за забавени преписки и заради това още през ноември 2017 г. е уведомил спецпрокуратурата.

“Става дума за 7 забавени преписки за срок от 7 месеца. Подозирах, че има умишлени действия. Как от 24 района в София само един не може да си свърши работата? Беше очевидно, че просто не иска да я свърши”, каза Здравков. Той добави, че не е имало сигнали за корупция срещу нея, но тези за несвършена работа били ежедневие.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право