Пускат единно приложение за жалби и данъци в София

Кметът на София Васил Терзиев обясни, че първата версия на приложението трябва да тръгне през април.

Дигитализация в Столичната община

Единно приложение за всички услуги - сигнали, жалби, проблеми в районите, плащане на данъци, изваждане на удостоверения и други документи, планира да пусне Столичната община през април. Първата версия ще бъде налична идния месец, съобщи кметът на София Васил Терзиев във фейсбук след среща с представители на водещи асоциации от дигиталния сектор.

По думите му в момента нивото на дигитализация в Столичната община не е добро. Най-важната ни цел е да направим услугите за гражданите и бизнеса по-удобни и да подобрим комуникацията и капацитета на работата на администрацията, обясни кметът. Той посочи, че много разчита на хората от индустрията и иска да включи максимално широк кръг от професионалисти в процеса.

На среща кметът е информирал асоциациите, че продължават работата за дигитализацията на градската среда. Това включва: картиране на общинската собственост, създаване на регистър и политики за използване на градски данни, единна платформа за достъп до градски данни, дигитален двойник на града, както и календар на ремонтните дейности.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони