Франция ни върна беглец от правосъдие Великобритания питала за площта на килиите

Петролният бранш представи визия 2050 за развитие на сектора

Акула нападна сърфист на Хаваите

Григор Димитров отново би Гофен, чака на полуфинала Надал или Тийм

В различни схеми полицаи от Пловдив и Раковски крадат цигари и изнудват

Прокуратурата издейства доживотен затвор за убийство на мъж от Разград

Прокуратурата поиска постоянен арест за Десислава Иванчева

Официално: Реваншът “Левски” – ЦСКА с публика!

Пиян с камион удари шуменец на зебра

Правят интерактивна карта на бизнеса в България аснемат с 360-градусова панорама сградите и продуктите на компаниите

Fibank беше отличена като компания на годината

8 месеца условно за ултрас, заплюл и обиждал полицаи

Изнудваният от Иванчева бизнесмен имал проект за луксозен комплекс до Бизнес Парка

Турция прибра златото си от САЩ

През октомври пристигат първите 20 електробуса за градския транспорт в София

Пускат нова банкова сметка за плащане на глобите на КАТ Националната полиция закрива две стари сметки, остават да действат още две досегашни

Главна дирекция “Национална полиция” (ГДНП) пуска от 1 януари 2018 г. нова банкова сметка, на която да се плащат глобите на КАТ. По нея ще се превеждат сумите по наказателни постановления и фишове (със серии, различни от сериите “К” и “Г”) за нарушения на Закона за движение по пътищата.

09.indd

Досега това ставаше по две други сметки, администрирани от ГДНП, които ще бъдат закрити на 31 декември 2017 г.

Остават да действат две други сметки. В едната от тях се превеждат глобите по електронни фишове със серия “К”. Тази сметка е на името на Фонд за безопасност на движението и е администрирана от Дирекция “Планиране и управление на бюджета” – МВР. В нея постъпват сумите от санкции, наложени по снимки от камерите на КАТ. Фондът бе създаден през 2011 г. и в него към момента са постъпили над 40 млн лв. С тзи пари трябваше да се купуват камери, дрегери и наркотестове, но всяка година сумите влизат в общия бюджет на МВР и затова последните камери на въоръжение в КАТ са от 2011 г. Наскоро бяха купени нови 28 камери на триноги, които ще бъдат пуснати в действие в първите месеци догодина.

Втората оставаща да действа отделна сметка е за наказателни постановления и по електронни фишове със серия “Г”. Те се налагат за нарушения на Кодекса за застраховането на шофьори, хванати или снимани да карат автомобил, който няма задължителната застраховка “Гражданска отговорност”. Тези пари постъпват по сметка на името на Гаранционния фонд, от който се изплащат обезщетения в случаи на катастрофи с незастраховани коли.

Ако наказателното постановление, фишът или електронният фиш са издадени през предходна година и на документа е изписана различна банкова сметка, глобата се плаща по съответната актуална сметка, уточниха вчера от МВР. На техния сайт има повече информация за най-често срещаните грешки при попълване на платежен документ и указания за правилното въвеждане на данните.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.