Американският флот потвърди автентичността на три видеоклипа с НЛО (ВИДЕО)

Адвокати не харесвали Гешев, ах

Искат нова дефиниция за понятието „автомобил“ Инициативата е на Jaguar

Министър Банов връща от Германия незаконно изнесени български археологически ценности

Комплексни екипи ще изследват причините за тежките катастрофи 96% вина на шофьорите е само според първоначален оглед, каза шефката на агенцията за пътна безопасност

Ураганът „Умберто“ остави без ток 22 000 домакинства и предприятия без ток на Бермудите

Движението „5 звезди“ се присъединява към „Зелените“ в Европейския парламент

Майк Помпео: Няма да толерираме поведението на Иран

Томислав Дончев: Местните избори ще са оценка за свършеното през изминалите години

Десетки жертви при атентат с камион бомба в Афганистан

Какво е, когато играят “Челси” и “Милан”? Отговорът на радио Ереван

Редовната казарма – ах, този политмираж

Лечението на Стефан Данаилов продължава в санаториума на ВМА в Хисаря

Вижте как съвестен шофьор възхити социалните мрежи (СНИМКА)

Заплашената с нож готвачка в детска градина: Добре съм, оставам на работа

Пускат нова банкова сметка за плащане на глобите на КАТ Националната полиция закрива две стари сметки, остават да действат още две досегашни

Главна дирекция “Национална полиция” (ГДНП) пуска от 1 януари 2018 г. нова банкова сметка, на която да се плащат глобите на КАТ. По нея ще се превеждат сумите по наказателни постановления и фишове (със серии, различни от сериите “К” и “Г”) за нарушения на Закона за движение по пътищата.

09.indd

Досега това ставаше по две други сметки, администрирани от ГДНП, които ще бъдат закрити на 31 декември 2017 г.

Остават да действат две други сметки. В едната от тях се превеждат глобите по електронни фишове със серия “К”. Тази сметка е на името на Фонд за безопасност на движението и е администрирана от Дирекция “Планиране и управление на бюджета” – МВР. В нея постъпват сумите от санкции, наложени по снимки от камерите на КАТ. Фондът бе създаден през 2011 г. и в него към момента са постъпили над 40 млн лв. С тзи пари трябваше да се купуват камери, дрегери и наркотестове, но всяка година сумите влизат в общия бюджет на МВР и затова последните камери на въоръжение в КАТ са от 2011 г. Наскоро бяха купени нови 28 камери на триноги, които ще бъдат пуснати в действие в първите месеци догодина.

Втората оставаща да действа отделна сметка е за наказателни постановления и по електронни фишове със серия “Г”. Те се налагат за нарушения на Кодекса за застраховането на шофьори, хванати или снимани да карат автомобил, който няма задължителната застраховка “Гражданска отговорност”. Тези пари постъпват по сметка на името на Гаранционния фонд, от който се изплащат обезщетения в случаи на катастрофи с незастраховани коли.

Ако наказателното постановление, фишът или електронният фиш са издадени през предходна година и на документа е изписана различна банкова сметка, глобата се плаща по съответната актуална сметка, уточниха вчера от МВР. На техния сайт има повече информация за най-често срещаните грешки при попълване на платежен документ и указания за правилното въвеждане на данните.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.