Повече момчета според поверието в „Дева Мария“

Броят на жертвите на пожара в Прага нарасна на 4

Учени създадоха карта на движението на мисълта в мозъка

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 22 януари 2018

Похитител платил такси с пръстени на жертвата си Отвлечената ядосала бандита, че не му дава пари на заем

Министър Красимир Каракачанов за инцидента със самолета “Спартан”: Вторият пилот се е обучавал за първи

Публикация на турски език в профила на Радев (обзор) Има препратка към сайт за бързи кредити в южната ни съседка

Караянчева поздравява всички шефове на европейски комисии Форумът ще се излъчва на живо в интернет

ГЕРБ уличиха в лъжа БСП преди вота (обзор) Митниците и ДАНС спрели теч за милиарди още през 2016-та

НСО и хакерите

САЩ призоваха Турция да прояви въздържаност в Сирия

Сняг, студ и лед – опасно време в 19 области

Бяла мида и рапан спасяват риболовния сезон Слаб улов тормози хората по Черноморието

„Левски“ сгази австрийци с 3:0

Българските вина и мед са хит в Германия Цените на бутилките започват от 4 евро, а таван няма

Пускат нова банкова сметка за плащане на глобите на КАТ Националната полиция закрива две стари сметки, остават да действат още две досегашни

Главна дирекция “Национална полиция” (ГДНП) пуска от 1 януари 2018 г. нова банкова сметка, на която да се плащат глобите на КАТ. По нея ще се превеждат сумите по наказателни постановления и фишове (със серии, различни от сериите “К” и “Г”) за нарушения на Закона за движение по пътищата.

09.indd

Досега това ставаше по две други сметки, администрирани от ГДНП, които ще бъдат закрити на 31 декември 2017 г.

Остават да действат две други сметки. В едната от тях се превеждат глобите по електронни фишове със серия “К”. Тази сметка е на името на Фонд за безопасност на движението и е администрирана от Дирекция “Планиране и управление на бюджета” – МВР. В нея постъпват сумите от санкции, наложени по снимки от камерите на КАТ. Фондът бе създаден през 2011 г. и в него към момента са постъпили над 40 млн лв. С тзи пари трябваше да се купуват камери, дрегери и наркотестове, но всяка година сумите влизат в общия бюджет на МВР и затова последните камери на въоръжение в КАТ са от 2011 г. Наскоро бяха купени нови 28 камери на триноги, които ще бъдат пуснати в действие в първите месеци догодина.

Втората оставаща да действа отделна сметка е за наказателни постановления и по електронни фишове със серия “Г”. Те се налагат за нарушения на Кодекса за застраховането на шофьори, хванати или снимани да карат автомобил, който няма задължителната застраховка “Гражданска отговорност”. Тези пари постъпват по сметка на името на Гаранционния фонд, от който се изплащат обезщетения в случаи на катастрофи с незастраховани коли.

Ако наказателното постановление, фишът или електронният фиш са издадени през предходна година и на документа е изписана различна банкова сметка, глобата се плаща по съответната актуална сметка, уточниха вчера от МВР. На техния сайт има повече информация за най-често срещаните грешки при попълване на платежен документ и указания за правилното въвеждане на данните.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.