Пускат нов светофар на едно от най-невралгичните кръстовища в Пловдив

На пълен работен режим преминава новата светофарна уредба на едно от най-невралгичните кръстовища в район „Южен“ в Пловдив – това на бул. „Александър Стамболийски“ с улица „Братя Бъкстон“. „Поредният нов светофар е част от политиката ни да създадем максимални предпоставки за по-голяма безопасност на всички участници в движението – шофьори и пешеходци.

Новата светофарна уредба отговаря на всички съвременни изисквания. 16-те секции са оборудвани с LED модули, високата портална конструкция гарантира добрата видимост, а монтираният контролер е с възможност за включване към центъра за управление на трафика“, коментира Борислав Кръстев, директор на общинско предприятие „Организация и контрол на транспорта“. Той подписа заповедта за 72-часовите проби, които стартират в петък и приключват в неделя.

Съоръжението е изградено на едно от най-невралгичните места на булевард с изключително интензивен автомобилен трафик. В близост се намират болнични и учебни заведения, траурен парк „Драганови гробища“, строителен хипермаркет, производствените бази на много компании, а оттук минават и линии на вътрешноградския транспорт.
При благоприятни метеорологични условия ще започне изграждането на нова тротоарна настилка в района на кръстовището на улица „Братя Бъкстон“ с бул. „Александър Стамболийски“.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.