Пускат парното в София от утре

Oт утре Топлофикация започва да пуска парното заради очакваното застудяване. Отоплението първо ще заработи в детските градини, учебните и здравните заведения. След това поетапно парното ще бъде включено в жилищните сгради и накрая в административните.

Парното в Пловдив ще бъде пуснато след като среднодневните температури в града трайно се установят под границата от 12 градуса. Това съобщиха от дружеството.

Парното във Варна се очаква да бъде пуснато в края на октомври. Дружеството има готовност да включи отоплението в отделни сгради и по-рано при желание на абонатите.

Засега от "Топлофикация" Враца не обмислят пускане на парното, тъй като все още не са постъпили заявки нито от битови нито от обществени абонати.

В момента в Бургас се пуска парното само на абонатите, които са поискали писмено предсрочно да бъдат пуснати радиаторите в сградите им. Среднодневните температури в града са в рамките на 17 градуса.

Във Велико Търново парното ще бъде пуснато на 1 ноември.

Очаква се валежите да обхванат цялата страна и през нощта да се усилят. Утре ще отслабнат, но пък от североизток ще прониква по-хладен въздух и температурите утре ще са без дневен ход - сутринта ще са между 7 и 12 градуса, а дневните ще са най-много между 9 и 14 градуса.

Проникването на хладен въздух от североизток ще спре още във вторник, вятърът чувствително ще отслабне, но така или иначе вече среднодневните температури ще бъдат по-ниски.

Сняг в равнинната част на страната не се очаква.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България