Пускат последен модел електробус

Електробусът има дизайн, който позволява по-лесен достъп за пътниците.

По-широк и удобен за пътниците, движи се изцяло без гориво

Батерията се зарежда на 4 часа

Уникален електробус вече е доставен в София и с него започват серия от пробни пътувания по столичните улици.

Машината е последният тестови модел електробус, произведен от испанската компания “Иризар”. Очаква се именно този модел превозни средства ще бъдат внедрени в столичния градски транспорт.

Автобусът е разработен с дизайн на трамвай, което дава възможност, да се съчетаят по-голямото пространство и лесен достъп в условията на един стандартен 12- или 18-метров градски автобус.

Новият модел електробус IE Tram 12 се движи изцяло без гориво. Батерията на превозното средство може да се зареди за 4 часа, а това правил лесно планирането на работата му. Тези батерии ще се използват успешно за придвижване на електробуса при авария в мрежата, вместо дизелов агрегат.

През последните години Столичната община инвестира в зелени превозни средства, като бяха купени 37 електрически автобуса, които се движат основно по линии 9, 84, 123, 184 и 309. Предстои доставката на още 30 електрически автобуса и 30 съчленени тролейбуса, които ще потеглят на мястото на старите икаруси по линии 6 и 7, както и по линии 1 и 9 частично.

Коментари

Задължително поле