Празнично шествие изпълни улиците на Свищов по повод 24 май По традиция денят започна с поклонение на гроба на д-р Георги Атанасович

Над 3 000 шуменци на празнично шествие Кметът Любомир Христов поздрави съгражданите си

Юнкер: Истината е, че Гърция влезе в еврозоната с фалшива статистика

Българска парламентарна делегация e на аудиенция при папа Франциск

Учителката Красимира Бакалова получи наградата на името на Аргира Жечкова

Министър Красимир Вълчев: Азбуката, езикът и книжовността са спойката и опората на националната ни идентичност

Тереза Мей обяви, че ще подаде оставка на 7 юни

Фестивалът „Софийски музикални седмици“ представя уникалния културен живот на София

Половин век от първата си лекция отпразнуваха в същата аудитория възпитаници на Стопанска академия Участниците в срещата учредиха нов алумни клуб с името „НОУД ’73”

Йорданка Фандъкова: Невежеството ражда страх, а страхът – омраза и конфликти

Генералният директор на ЮНЕСКО Одри Азуле: Честит празник и да живее България!

Президентът Радев: Българската писменост е наш щит

Най-бързите нокаути на профиринга

Риболовен турнир ще зарадва великотърновските деца

Вечната и святата… и… Навършиха се 28 г. от смъртта на Елисавета Багряна

Пускат през есента отсечката между Ябланица и Боаза

Дейностите по отсечката между Ябланица и Боаза от “Хемус” напредват и е напълно реалистично пътят да е готов през есента, около половин година по-рано от предвиденото. Това съобщиха от пътната агенция.

Строителството на 10-километровата отсечка започна в края на март 2018 г. и по договор трябва да бъде завършена през март 2020 г.

На 23 април започва поетапното строителство на “Хемус” между Боаза и пътя Русе – Велико Търново. Проектът ще се изпълнява изцяло със средства от републиканския бюджет от държавното дружество “Автомагистрали” ЕАД.

За изграждането на 134,14 км от магистралата в участъка от пътен възел “Боаза” до пресичането с път I-5 Русе – Велико Търново в края на миналата година правителството осигури от бюджета 1,12 млрд. лв. без ДДС. Трасето, което ще се изгражда от “Автомагистрали” ЕАД, е разделено на 6 участъка.

Изграждането на първите три участъка ще стартира тази година, а техническото проектиране на другите три участъци ще бъде изпълнено до края на годината. Целта е цялостното изграждане на магистралата в участъка от Боаза до пресичането с път I-5 Русе – Велико Търново да приключи до 2023 г.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.