Пускат през есента отсечката между Ябланица и Боаза

Дейностите по отсечката между Ябланица и Боаза от “Хемус” напредват и е напълно реалистично пътят да е готов през есента, около половин година по-рано от предвиденото. Това съобщиха от пътната агенция.

Строителството на 10-километровата отсечка започна в края на март 2018 г. и по договор трябва да бъде завършена през март 2020 г.

На 23 април започва поетапното строителство на “Хемус” между Боаза и пътя Русе - Велико Търново. Проектът ще се изпълнява изцяло със средства от републиканския бюджет от държавното дружество “Автомагистрали” ЕАД.

За изграждането на 134,14 км от магистралата в участъка от пътен възел “Боаза” до пресичането с път I-5 Русе - Велико Търново в края на миналата година правителството осигури от бюджета 1,12 млрд. лв. без ДДС. Трасето, което ще се изгражда от “Автомагистрали” ЕАД, е разделено на 6 участъка.

Изграждането на първите три участъка ще стартира тази година, а техническото проектиране на другите три участъци ще бъде изпълнено до края на годината. Целта е цялостното изграждане на магистралата в участъка от Боаза до пресичането с път I-5 Русе - Велико Търново да приключи до 2023 г.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес