Пускат пробно нов светофар на улица „Магистрална” по трасето София-Варна в Търново

Снимка: Община Велико Търново

Пробно ще бъде пуснат в сряда новият светофар на улица „Магистрална” във Велико Търново, която поема трафика по главния път София-Варна. Светлинният уред е монтиран на кръстовището с ул. „Славянска” край Езикова гимназия „Проф. Д-р Асен Златаров”. Екип от представители на Община Велико Търново, Агенция „Пътна инфраструктура” и сектор „Пътна полиция” ще анализира ефективността на новата настройка на контролерите.

Ще бъдат засичани времената за преминаване на автомобилите във всички направления, за да се установи дали това става по оптимален начин . Целта е осигуряването на т.нар. „Зелена вълна” на движение по улица „Магистрална”, в направления София – Варна и Варна – София.

Ако регулацията на движението не покаже желаните резултати, светофарът отново ще бъде временно изключен. Проектантите ще направят допълнителни изследвания на трафика, с цел нова настройка на контролерите спрямо работата на другите две светофарните уредби на ул. „Магистрална”.

 

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.