Пускат срещу 7000 лева гаранция арестувани горски шефове

Снимка: Архив

Окръжният съд в Монтана пусна срещу парични гаранции арестуваните преди дни шефове на Държавното горско стопанство в Лом. Съдът не уважи искането на прокуратурата обвинените в корупция горски да останат за постоянно в килията и освободи директора Горан Лозанов срещу 5000 лева, а заместникът му Цветан Панагюрски трябва да плати 2000 лева.

В началото на седмицата полицията в Монтана съобщи, че МВР и ДАНС  са започнали операция срещу корупцията в дърводобива и дървопреработката в Северозападна България и са задържали шефа на Горското стопанство в Лом и заместника му. Полицаи, агенти на ДАНС и жандармеристи извършиха обиски на офиси на фирми и жилища на бизнесмени, свързани с дърводобива в Северозапада и иззеха документи, пари, телефони и компютър.

Според прокуратурата Лозанов и Панагюрски са извършили престъпление по служба, свързано с търг за дървесина през юли, при който са нанесени щети на държавата. Съдът обаче прие, че няма опасност двамата горски шефове да се укрият и да извършат ново престъпление и ги освободи срещу гаранции.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право