Пуснат предсрочно се правил на полицай

32 месеца ще бъде зад решетките

Петър С. от Каварна, който бил пуснат предсрочно от затвора в Белене и започнал да се прави на полицай, беше осъден ефективно на 2 г. и 4 месеца затвор. Наказанието е от Районния съд в Шумен, защото сладкодумникът пристигнал в чуждото населено място да омайва непознати старци. Ходел по домовете с папки в ръка, костюмиран и обяснявал, че е изпратен да изнася беседи за безопасност на възрастните хора.

Съдът го наказва за един случай, при който откраднал 450 лв. от шуменско семейство. В началото на юни м.г. посетил дома им и казал, че са подали сигнал за извършен обир. Хората отрекли, но той се вмъкнал в къщата, за да им обяснява как да се пазят. Изведнъж казал, че са източени банковите им сметки, а за да му докажат, че не е така пенсионерите си показали дебитните карти, даже донесли изтеглени 450 лв. Били ги разпределили в пликове на три места и ги оставили на масата пред него. Внезапно той взел парите и казал, че е нужно да ги опише, но трябва да слезе в полицейската кола. Така ги ограбил.

Преди да започне да заработва пари като полицай, до април м.г., Петър бил в затвора в Белене и оттам го пуснали предсрочно 4 месеца и 11 дни. Районният съд в Шумен добавя към последната присъда и този период, и така му се събират 32 месеца решетки. Зачитат му задържането от 13 юни м.г. до момента.

Мъжът с актьорски дадености има още две присъди за гърба си - представял се за социален работник, забъркал се и във финансова измама.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право