Пуснаха движението по основни направления в Търговищко

Възстановено е движението на превозни средства до 12 тона по основни направления от републиканските пътища в област Търговище. Малко преди обед бяха отворени за автомобили връзките към Велико Търново, Шумен,  Разград, пътя Попово - Разград и този към Бяла. Превозните средства над 3 тона трябва да са с вериги.

Блокадата на областта, която беше затворена в петък, даде възможност за поетапно почистване на основните пътища, но навяванията по откритите места продължават. В Търговищко, към селата Пресяк-Твърдинци има преспи от над 2,5 метра. Такова е положението и към Кошничари и Горна Кабда.

От Общините Търговище и Попово съветват гражданите да се въздържат от пътувания, тъй като преспите затварят шосетата буквално минути след минаването на снегорините. Техниката пък се мести към места, в които има спешна нужда от помощ, като осигуряване на път до гробища за погребения.

И машините и хората, които работят, вече са изтощени, съобщиха от кметствата. Битката със снежния капан продължава от нощта срещу петък. Покривката в региона е от 35 до над 65 см.

И в Търговище, в Попово и в Исперих удължиха ваканцията и децата ще са на училище в сряда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България