Домашен арест и гривна за Митьо Очите

Митьо Очите ще е под домашен арест в с. Кошарица, на 6 км от Слънчев бряг, където има луксозна къща, собственост на фирма на жена му Антигона.

Прибира се след 3 години в къща на 6 км от Слънчев бряг

Домът е на фирма на жена му Антигона

Апелативният специализиран наказателен съд пусна от килията Димитър Желязков - Митьо Очите с мярка за неотклонение “домашен арест”. Несебърският бос ще носи електронна гривна, за да може да се проследява движението му. Решението е окончателно и Митьо Очите отпътува към Бургас.

По информация на “Труд”, той ще изтърпява домашния арест в къщата в село Кошарица, община Несебър. Тя е собственост на фирма на съпругата му Антигона Янулис, с която са живели там в последните години, преди да бъде арестуван.

Желязков беше задържан през лятото на 2018 г. по обвинение за организиране на престъпна група за изнудване, палежи и разпространение на наркотици, която е действала от януари 2013 г. до август 2018 г. в Бургас, Ямбол, Несебър и Слънчев бряг. Той бе обявен за издирване и арестуван в хотел в Турция и през февруари 2019 г. - екстрадиран в България. Процесът срещу него и бандата му обаче претърпя няколко провала, наложи се бъде променян обвинителния акт, но все пак делото вече стигна до съдебна фаза.

Заедно с Очите към Бургаско пътуват и други двама от групата му - Калоян Колев и Иван Пишиев, които също ще бъдат под “домашен арест”. Четвъртият им авер - Иван Найденов, засега остава зад решетките.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право