Пуснаха от ареста син на съдия, спипан с дрога

31-годишен варненец, спипан на 21 април със солидно количество марихуана, бе пуснат от ареста срещу подписка. Определението на окръжния съд ще бъде протестирано, оповестиха от прокуратурата.

Оказа се, че обвиненият в държане с цел разпространение на наркотици Боян Калинов е син на съдията от наказателното отделение на окръжния съд Уляна Савакова. Миналия петък следобед младият мъж шофирал колата си "Сеат", когато бил спрян за проверка от автопатрул. При обиск у него били намерени 35 г марихуана и електронна везна, върху която имало следи от наркотици. В дома му полицаите намерили още една везна, 5 г трева и 4,9 г хашиш.

Калинов бил задържан с прокурорско постановление за 72 часа и обвинен в дилърство. За престъплението законът предвижда лишаване от свобода от 2 до 8 г. и глоба от 5000 до 20 000 лв.

Леката мярка за неотклонение съдът мотивира с факта, че още не е изследвано съдържанието на  откритата у Боян марихуана и няма риск той да се укрие, тъй като има постоянен адрес, семеен е, работи и не е осъждан. Няма и опасност да въздейства върху свидетели, тъй като полицаите, които го задържали, вече са разпитани, се посочва в определението. Протестът на прокуратурата ще бъде разгледан от апелативния съд на 2 май.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право