Пуснаха под гаранция велосипедиста, който блъсна момиченце в Южния парк

Борислав Миланов помоли да излезе от ареста, за да помага на детето и семейството му

Софийският градски съд пусна под парична гаранция от 1000 лв. велосипедистът Борислав Миланов, който на 9 май блъсна в Южния парк дете и избяга.

Според състав на СГС с председател Петя Крънчева има достатъчно доказателства, които доказват, че Миланов е причинил средна телесна повреда на малката Тея, но съобрази и това, че заради самопризнанията му и това, че се е предал доброволно един ден по-късно разследването може да бъде приключено бързо.

Свидетели, сред което и майката на момичето са го разпознали и са разказали подробно за случилото се на алея в Южния парк. Те посочват, че велосипедиста стоял и гледал, без да пита нищо, не е помогнал на майката и не е оказал първа помощ, а си тръгнал.

Съдът разчете поведението му като такова на уплашен човек, който се паникьосал и не е възприел правилно обстановката. Впоследствие обаче осъзнал какво е направил, предал се е и това не може да бъде пренебрегнато.

"Моля да бъда освободен от ареста, за да помогна с каквото мога да детето и семейството му", каза пред магистратите Миланов. Съдия Крънчева обясни, че въпреки че е осъждан, престъплението, в което е обвинен сега е непредумишлено и гаранцията ще му даде възможност да осъзнае ролята си в обществото и да помага да всеки, който има нужда.

Коментари

Задължително поле