Eнергийни напитки или кафе? Масираната реклама дава повод за основателна тревога

На 27 май 2018 да почерпят

Велик Бейл и комични вратарски грешки – “Реал” отново е футболният крал на Европа (СНИМКИ и ВИДЕО) Кралският клуб спечели финала срещу "Ливърпул" с 3:1

Най-високият човек в историята

Съюзът на колекционерите в България: Сбогом, Маестро Светлин Русев!

Нападение срещу център на “Белите каски” в Сирия, петима спасители са убити

Швеция тества електрически път Участъкът от 2 км е първият по рода си в света

ОПЕК и Русия се договарят да увеличат добива на петрол

Израелски военен, ранен на Западния бряг, почина в болница

Вирусът Нипа – новата Ебола СЗО го постави в Топ 10 на най-опасните патогени

Шофьорът на камиона, в който бяха открити 191 кг хероин, остава в ареста

Съобщенията от институциите да са само на роден език, предлагат патриотите

30 годишен бургазлия се хвърли от 7 етаж

Акция „Бира за смет“ чисти плажа Срещу 100 кенчета кехлибарена течност доброволци събраха 2 тона боклук

Пиян съсипа картина в известна московска галерия

Пуснаха списък на некоректните длъжници на КТБ – вижте кой е в него

Синдиците на КТБ публикуваха списък на некоректните длъжници на банката, които имат непогасени задължения към банката по отпуснати банкови кредити.

Публикуването му е във връзка с предстоящото публикуване в Търговския регистър на първата частична сметка за разпределение между кредиторите на „Корпоративна търговска банка” АД (в несъстоятелност) – КТБ АД (н), на събраните парични средства от масата на несъстоятелността. Размерът на сумите, които кредиторите ще получат зависи изцяло от събраните (възстановените) от длъжниците на банката средства.

Синдиците подчертават, че въпреки многобройните съдебни и съдебно-изпълнителни дела, които КТБ АД (н) е завела срещу некоректните кредитополучатели, голяма част от длъжниците не погасяват своите задължения. „Тези длъжници използват всякакви методи и действия, за да не погасяват задълженията си и да отклоняват активи, които могат да послужат за удовлетворяване на банката, с което увреждат интересите на вложителите на банката (които сега са и нейни кредитори). Това поведение на длъжниците има съществено отражение върху размера на  събраните (възстановените) суми в масата на несъстоятелността и съответно върху сумите, които ще се разпределят между кредиторите на банката.”, се казва в съобщението.

И допълват:” Подредбата на некоректните длъжници в приложения списък е направена според размера на непогасените им задължения към КТБ АД (н), без да се търси обвързаността на дружествата помежду им. Следва да се има предвид, че голяма част от длъжниците в списъка са от групата на т.нар. „дружества-бушони”, т.е. длъжници по необезпечени кредити, които нямат активи и не извършват реална търговска дейност, използвани основно за „транспортиране” на парични средства, които вероятно са били под контрола на Цветан Василев.”

За целите на настоящия списък са използвани данни от вече публикувания през месец октомври 2016 г. списък на физическите и юридическите лица и размера на техните кредити, по които има просрочени задължения, обявен на интернет страницата на Фонда за гарантиране на влоговете в банките в изпълнение на чл. 62, ал. 12, т. 5 от Закона за кредитните институции. Тази разпоредба дава право на  синдиците на КТБ АД (н) да обявят публично списък на длъжниците на банката, включващ техните имена и размера на непогасените им задължения.

В списъка не са включени длъжници, извършили прихващания на своите задължения към КТБ АД (н) с придобити вземания от банката, тъй като тези задължения са погасени счетоводно още по време на квестурата. Към момента КТБ АД (н) има заведени много на брой съдебни дела за обявяване на недействителност на извършените прихващания, като по някои от делата първоинстанционният съд вече се е произнесъл в полза на банката и е отменил прихващанията, а по други – производствата все още не са приключили.

Като синдици на КТБ АД (н) гарантираме, че както и досега ще използваме всички законни средства за събиране на вземанията на банката.

Списъкът на некоректните длъжници с непогасени задължения към КТБ АД (н) може да видите ТУК

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (10)

 1. Е и да не го бяха пускали ние си го знаем, че основните длъжници са бушоните на Цветан Василев и фирмите на неговите ортаци, с които са крали парите на вложителите. По-важният въпрос и основен проблем е защо все още Цветан Василев е на свобода и до кога ще продължава целият този цирк без да има нито един осъден.

 2. А, бе то е ясно, ще осъдят тези от физическите лица дължа, особено последния, дължащи по около 100 лв.,особено последния в списъка с 13 лв. дълг (хак, му е…) за назидание, тъй де за назидание, да не речете, че в България няма правосъдие, а останалите с големите пари ще се подсмихват доволно и Емил Кошлуков пак ще Ви назидава и учи на демокрация от малкия екран (на всички телевизии по света и у нас), ама за връщане на заема си ще мълчи като комунист пред разстрел!!!!!…..

 3. А защо не е направен общ сбор ? Или е плашеща цифрата ? И ако са раздадени тези пари като заем – откъде са взети ? Иоще – направете списък на вложителите и на тези, които си взеха парите до стотинка или евроцент !

 4. Това го слушаме със списъците вече трета година. Арести и ефективни присъди трябват.

 5. Каква изненада!?! Сред най-големите длъжници на КТБ са фараон Цветан Василев и Гришата Ганчев! Но нито един от двамата не е в затвора!

 6. Парите от КТБ ги откраднаха парцала борисов и свинята пеевски. Пък и защо никой не си помисли, защо Оманския фонд си трае за неговите милиарди в КТБ? Аз предполагам,че Оманския фонд са онези големи куфари с пари, които изнася според мълвата парцала Борисов с айдуците си. Ако Оманският фонт беше арабски, тези араби щяха да одерат парцала борисов жив три пъти пред гавазите от НСО и те щяха да се посерат от гледката. Милиардите от Оманския фонд са откраднати от българския народ и с тях парцал борисов и свинята пеевски откраднаха най-големите и печеливши фирми в България и изпраха много кеш пари. Плюс към тази далавера е, че откраднаха още 5 млрд. държавни пари. От аферата КТБ парцала Борисов и свинята пеевски са с 10 млрд. лева напред.

  1. Куфарите с парите ги изнесоха комунистите навремето. Отделно явно си нямаш и представа от терминология и какво означава пране на пари и с какво се различава от краденето и избягването на данъци. Също така на всяка статия си слагаш произволна сума пари която освен ако не си ортак с този които ги краде няма как да знаеш освен и да си ги измисляш де. При положение, че си един руски трол които пише във про руски вестник Труд, няма как да ме убедиш, че си ортак с които и да е… отделно където 5 или 10 милиарда лева, по нашите ширини няма в банка заради отупаните кожуси на хората от соца.

   1. Стрино petroha, оди да са переш на магистралата ма. Комунистическите куфарчета с по-милион ги знаем, но тези на парцала Борисов са със стотици милиони. Авиоотряд 28 разнася куфари със стотици милиони на Борисов, той за това е сложил там шеф свой приближен гавазин Коджейков, за да не изтича инфо. А другите глупости нямам каво да обсъждаме, сега е важно парцала Борисов да бъде надупен и да си плати.

 7. Големият грабеж с КТБ е явен.И не са само длъжниците, които не си плащат, ами и онези пари например на общините и търговски дружествq чиито сметки са били в тази банка.Защото са им върнали примерно до сто хиляди, а те са имали много повече

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.