Пуснаха тока в 160 селища в Североизтока, 80 остават на тъмно заради преспите

 

Повече от 160 селища в Североизточна България, останали без ток заради снежната буря в петък, бяха снабдени с еленергия до 17 ч в събота, съобщиха от "Енерго-Про".

Хората от още около 80 населени места в областите Силистра, Добрич, Шумен, Разград, Варна, Търговище и Русе обаче остават на тъмно и студено, защото високи преспи пречат на екипите на Енергото да стигнат до авариралите съоръжения и да отстранят повредите.

На места навяванията стигат до 3 метра, а разчистването им чакат 25 аварийни екипа. Работата им няма да спира и през нощта, увериха от електроразпределителното дружество.

Затворените пътища в Североизтока са нарушили и графика за отчет на консумирания ток. Отчетниците ще засекат електромерите, веднага след като обстановката се нормализира, уточниха от "Енерго-Про".

Оттам благодариха на строителни фирми и земеделски стопани, осигурили високопроходими машини за разчистване на блокираните райони, както и на специалистите от Електоенергийния системен оператор, които оказват съдействие при отстраняване на авариите по мрежата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България