Пуснаха у дома обвинен в притежание на хероин за над 1 млн. лв.

35-годишен варненец, обвинен в притежание на 46,3 килограма хероин и дилърство, бе пуснат от окръжния съд под домашен арест. Магистратите не уважиха искането на прокуратурата Радко М. да бъде задържан под стража до старта на процеса срещу него.

Според съда от събраните до момента доказателства не може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е дилър и че дрогата е негова. 94-те пакета с хероин бяха открити на 20 май в багажника на автомобил "Опел Корса", паркиран на околовръстния път в Западна промишлена зона.

Разследването стигнало до Радко, който бе задържан и прекара 3 денонощия в ареста с прокурорско разпореждане. Мъжът твърди, че се занимава със строителство и внос на коли от Германия и че няма нищо общо с натъпкания с наркотик автомобил.

Той е с чисто досие, има постоянен адрес и няма риск да се укрие, уточниха от съда. Определението веднага бе протестирано от окръжната прокуратура. От държавното обвинение посочиха, че стойността на иззетия хероин надхвърля 1 млн. лв., тъй като от килограмите могат да се приготвят 46 000 дози, всяка от които на уличния пазар се продава за 30 лв.

Тежкото престъпление се наказва с лишаване от свобода от 5 до 15 г. и глоба от 20 000 до 100 000 лв., припомниха от прокуратурата. Протестът й ще се гледа в Апелативния съд на 30 май.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България