Пуснаха шофьора на машината, прегазила дете  на плажа

Тежко пострадалото дете бе транспортирано със “Спартан”-а в “Пирогов”.

Момчето е контактно, съобщиха от “Пирогов”

Шофьорът на машината за пречистване на пясъка, която прегази детето на плажа в Созопол, е пуснат от ареста, съобщиха от РУ-Созопол. Това е станало преди 20 часа в събота. Водачът е бил задържан от полицията за срок от 24 часа и е нямало основание за удължаване на ареста срещу 69-годишния мъж от Равадиново, съобщиха от полицията.

Тежкият инцидент стана в петък, когато 9-годишното момче от Пловдив си играело на плажа с друго дете. Те решили да се качат на машината, докато тя заравнявала плажната ивица в края на деня.

Качвайки се на машината, докато работи, момчето губи равновесие и пада във въртящото се устройство, което почиства пясъка и се заклещва в него. Второто дете не успява да се качи, а само е тичало отзад.

Още в петък (2 август) вечерта пострадалото дете беше прието с множество травми в МБАЛ Бургас, но тъй като състоянието му бе тежко, наложи се да бъде транспортирано със “Спартан” до болница “Пирогов” в столицата в следобедните часове в събота.

Лекарите обясниха, че 9-годишното момче е с тежка черепно-мозъчна травма, както и в наранявания в областта на гръдния кош. То бе в реанимацията на болница “Пирогов”.

Рано в неделя сутринта от лечебното заведение съобщиха, че пациентът им е контактен, а жизнените му показатели са стабилни.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право