Японският премиер: Ракетните изпитания на Северна Корея нарушават резолюциите на Съвета за сигурност на ООН

БСП – София отбеляза 100 години от смъртта на Георги Кирков Наш дълг е да помним делата на Кирков и да не позволяваме забраната и забравата да ги изличат от паметта на българите, каза общинският съветник и председател на Районния съвет на БСП във "Възраждане" Иван Таков

Борис Джонсън: Не сме длъжни да изплащаме обезщетение от 39 млрд. паунда на ЕС ако напуснем без сделка

Гитхорн – приказният свят на водните хора И възрастни, и деца се придвижват с лодки

МВнР: Транспортни стачки затрудняват пътувания в Испания

АИКБ подкрепи Марияна Николова и поиска одит на IT сигурността в държавната администрация

Чеченец застреля бивш грузински командос в Берлин

ЦГМ: Само 7% са гратисчиите в столичния градски транспорт 240 контрольори следят за редовността на пътниците

Тръмп отрече Г-7 да е упълномощавал Макрон за преговори с Иран

Десетки пожари са избухнали през почивните дни в Гърция

БСП-София отбеляза 100 години от смъртта на Георги Кирков

Все повече млади хора страдат от дискови хернии

Вицепремиерът Екатерина Захариева заминава на посещение в Румъния

Най-големият противопожарен самолет в света се бори с огъня в Амазонската джунгла (ВИДЕО)

Протестите в Хонконг ескалираха отново (ВИДЕО)

Путин: Действията на САЩ ще доведат до неограничена надпревара във въоръжаването

Руският президент Владимир Путин предупреди, че действията на САЩ за ликвидиране на договора за ракетите със среден и по-малък обсег (ДРСМО) могат да доведат до надпревара във въоръжаването.

„Според нас действията на Съединените щати, които доведоха до премахването на ДРСМО, неизбежно ще доведат до девалвация, разрушаване на цялата рамка на глобалната сигурност, включително Договора за стратегическите нападателни оръжия (СТАРТ-3) и Договора за неразпространение на ядреното оръжие“, предупреди той. „Такъв сценарий означава възобновяване на неограничена надпревара във въоръжаването.“

„Русия е принудена да заяви със съжаление, че едностранчивото, с измислен претекст, оттегляне на САЩ от ДРСМО, унищожаването на един от основните документи в областта на контрола върху оръжията – сериозно усложнява ситуацията в света, създава основни рискове за всички“, – каза Путин. Той подчерта, че „отговорността за случилото се е изцяло на американската страна“.

„Вместо обмислено обсъждане на проблемите на международната сигурност, САЩ просто отмениха многогодишните усилия, насочени към намаляване на вероятността от мащабен военен конфликт, включително с използването на ядрено оръжие“, каза руският президент.

„Въпреки случилото се, ние все още разчитаме на здравия разум, чувството за отговорност на американските колеги и техните съюзници – както към своя народ, така и към цялата международна общност“, подчерта президентът на Русия. „За да избегнем хаоса, в който няма правила, ограничения и закони, трябва отново да претеглим всички възможни опасни последици и да започнем сериозен диалог без неясноти и по същество“, каза Путин.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.